Rozpačitý Electronic Beats s pôsobivými Archive

Piatková noc (6. marca) v Bratislave patrila svetovej hudobnej scéne. Kým v zaplnenom MMC klube sa predstavila na Slovensku obľúbená britská skupina Subways, industriálna Refinery Gallery hostila festival Electronic Beats.

09.03.2015 14:23
Electronic Beats, Archive Foto:
Archive predstavili na Electronic Beats svoj nový album s názvom Restriction.
debata

Putovný festival Electronic Beats prináša do štyroch európskych miest svetových interpretov, ale aj menej známe hudobné mená, ktoré môžu byť pre divákov príjemným prekvapením. Piatkový Electronic Beats v Refinery Gallery pôsobil však rozpačito, napriek evidentnému odhodlaniu hudobníkov zabaviť publikum.

Stratené hviezdy

Vysvietený priestor pred Refinery Gallery a množstvo projekcií naznačovali, že návštevníkov festivalu Electronic Beats čaká hudobne, ale aj vizuálne zaujímavá noc. Pestrý program otvorili izraelská speváčka Adi Ulmanski a americký hudobník Son Lux, ktorý bol pre mnohých príjemným prekvapením.

Po úspešnej minuloročnej slovenskej premiére v priestoroch žilinskej Stanice, kde sa predstavili ako neznáma kapela, sa Young Fathers vrátili na Slovensko ako víťazi Mercury Prize v úlohe headlinera Electronic Beats a nemali to vôbec jednoduché.

Škótska hiphopová trojica si so sebou priniesla bubeníka, ktorý odštartoval ich vystúpenie krátkym dramatickým introm. Nasledoval hit Get Up. Ten mal rozbehnúť tanečnú party vo veľkom štýle, ale nestalo sa tak. Refinery Gallery svojim hosťom pripravila priam bojové zvukové podmienky, čo pravdepodobne zapríčinilo aj vlažné reakcie publika. Celkový dojem z koncertu bol veľmi rozpačitý a očakávania vystriedalo sklamanie.

Najlepšie na záver

Po vystúpení Young Fathers sa publikum trochu preriedilo, ale trpezlivosť divákov odmenili Archive. Tým sa podarilo docieliť lepší zvuk a fanúšikovia si mohli vychutnať bez obáv takmer dvojhodinové predstavenie progresívnej rockovej kapely s prvkami elektroniky a triphopu.

Archive odohrali svoje známe skladby, ale publikum pozitívne reagovalo aj na kúsky z nového albumu Restriction, ktorý vyšiel v januári. Odhodlanie potešiť fanúšikov, výkony vokalistiek, ale aj efektné projekcie umiestnené aj na bočných stenách Refinery Gallery sa postarali o vrchol večera.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Electronic Beats #reportáž #Archive