Dokument o Amy Winehouse sa do kín dostane v júli

Dokument o zosnulej anglickej speváčke Amy Winehouse bude mať premiéru v britských kinách 3. júla. Snímka Amy zrekapituluje osobný život a kariéru interpretky, bude obsahovať aj doteraz nezverejnené archívne záznamy, vrátane raritných piesní.

19.03.2015 09:00
Amy Winehouse Foto:
Speváčka Amy Winehouse.
debata

Režisérom snímky je Asif Kapadia, ktorý získal za film Senna (2010) cenu BAFTA v kategórii Najlepší dokument. Na produkcii sa podieľal James Gay-Rees, ktorý pracoval na spomínanej snímke Senna či dokumente Exit Through the Gift Shop (2010).

Amy Winehouse vydala debutový album s názvom Frank v októbri 2003. Nahrávka si vyslúžila pozitívne reakcie a Winehouse následne získala dve nominácie na BRIT Awards. O tri roky neskôr vyšla jej druhá štúdiovka Back To Black, ktorá sa stala najpredávanejším albumom roka 2007 vo Veľkej Británii. Vzišli z nej hity ako Rehab či You Know I'm No Good a nasledovalo šesť nominácií na prestížne hudobné ceny Grammy, pričom päť z nich premenila na sošky.

V roku 2009 sa tak dostala medzi Guinnessove svetové rekordy ako britská interpretka s najväčším počtom cien Grammy. Po týchto úspechoch však nasledoval prudký pád – Winehouse niekoľkokrát nedokázala dokončiť svoje vystúpenia, zabúdala texty piesní i mená členov kapely a často bola viditeľne pod vplyvom alkoholu. V júni 2011 po fiasku na belehradskom koncerte zrušila celé európske turné. Speváčka zomrela 23. júla 2011 vo veku 27 rokov. Príčinou jej úmrtia bola konzumácia veľkého množstva alkoholu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Amy Winehouse #dokument #film Amy