Dokument Sonic Highways sa možno dočká pokračovania

Frontman americkej kapely Foo Fighters Dave Grohl naznačil, že dokumentárny seriál Sonic Highways (2014) by mohol mať pokračovanie. Filmový počin v réžii 46-ročného rodáka z Ohia priblížil výrobu najnovšieho rovnomenného albumu skupiny, pričom hudobníci každú skladbu nahrali v inom americkom meste.

21.03.2015 05:00
Dave Grohl Foo Fighters Foto: ,
Multiinštrumentalista Dave Grohl založil kapelu Foo Fighters v roku 1994.
debata

„Na svete je veľa nahrávacích štúdií,“ uviedol Grohl pre magazín Billboard. „Ak by sme šli napríklad do londýnskeho Abby Road, bolo by zábavné urobiť interview s niekým ako Paul McCartney a George Martin. Bolo by to skvelé,“ povedal tiež. „Alebo ísť napríklad do Berlína a pozhovárať sa s Davidom Bowiem či Iggym Popom,“ doplnil.

Foo Fighters majú na konte zatiaľ osem štúdiových albumov. Svoj aktuálny Sonic Highways vydali koncom minulého roka. Priaznivci americkej rockovej skupiny si naň museli počkať takmer tri roky. Každú z ôsmich pesničiek nahrávali Foo Fighters v inom meste a súčasne s albumom vznikal dokument, ktorého réžiu mal pod palcom samotný frontman kapely Dave Grohl. Hudobný ráz amerických miest ako New Orleans, Chicago či Austin mali skladbám dodať nielen ich nahrávacie štúdiá, ale aj umelci, ktorých prizvali Foo Fighters k spolupráci. „Toto ľudia ocenia bez ohľadu na to, či majú radi Foo Fighters, alebo nie,“ uviedol vtedy Grohl v rozhovore pre magazín Rolling Stone.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Foo Fighters #Dave Grohl #dokument #Sonic Highways