Polemic porkstili album "svätenou" vodou

"Svätenou vodou" krstili vo štvrtok chlapci zo skupiny Polemic svoje piate hudobné dieťa, ktoré pomenovali Nenudin. Krstným "tatom" bol nezvyčajne človek mimo hudobného fachu - Robo Slovák, ktorý podľa trubkára Petka "spáchal" celú vizualizáciu obalu.

02.12.2005 14:37
debata

Ten vyzerá ako tabletka, keďže podtitul CD je SKAantidepresívum. „Roba sme ešte na jar nepoznali, ale nejaké vyššie sily zabezpečili, že nám došiel do cesty, veľmi sme si sadli do rany a aj on sa zaslúžil o to, že CD sa vydarilo,“ podotkol Petko a mierne nadnesene dodal, že sa mu pred krstom trasú kolená a premáha ho obrovská tréma. „Máme rešpekt, aby sme dali ľuďom to najlepšie zo seba,“ povedal v zákulisí, kde sa hudobníci dohadovali na tom, akou pesničkou začať a skončiť.

Nakoniec ale dvoma hodinami slnečných a pohodových ska a reggae rytmov rozohnili takmer plný bratislavský klub Babylon. „Hovorím, že keď sú prepotené košele, tak je dobrý koncert! A dnes boli košele viac ako prepotené,“ povedal spevák a gitarista Bejzo po tom, ako ich rozvášnení diváci pritiahli neutíchajúcim potleskom na pódium po druhýkrát. Polemici sa nedali zahanbiť a zahrali aj najznámejšie hitovky ako Škandál či Komplikovaná. Na pódium si počas koncertu prizvali aj Katku Barancovú, ktorá s nimi na novú platňu naspievala dve piesne. 

Po veselom bratislavskom koncerte plnom exotiky a letnej nostalgie čakal na Polemic piatkový koncert v Plzni a odtiaľ sa odoberú do známeho pražského klubu Roxy, kde oslávia vydanie novej platne.

Polemici však predstavia svoje nové hitovky aj slovenskému publiku, keďže sa na jar chystajú vyraziť na veľkú koncertnú šnúru po slovenských kluboch. Ohlasy na ich nový počin sú vraj zatiaľ pozitívne, až na jedného českého recenzenta, ktorý ich album skritizoval. „Hlavné je, že sa páči našim fanúšikom, posielajú nám skvelé ohlasy na našu webovú stránku,“ dodal s úsmevom spokojnosti trubkár Petko.

 
debata chyba