Huslista Owen Pallett sa predstaví v Košiciach

Avantgardný pop s husľovými sólami v sprievode divotvorných elektronických zvukov dorazí na Slovensko v podaní kanadského talentovaného hudobníka Owena Palletta. Multiinštrumentalista sa predstaví 19. apríla v košickej Tabačke Kulturfabrik. Koncert Owena Palletta sa koná v rámci celoročného festivalu Memento More, ktorý prináša do Košíc sériu koncertov hudobníkov súčasnej alternatívnej scény.

25.03.2015 15:30
Owen Pallett Foto:
Owen Pallett vystúpi 19. apríla v Košiciach.
debata

Spolupráca s Linkin Park, Taylor Swiftovou, ale aj so skupinou Franz Ferdinand, Arcade Fire, Caribou a tiež spoluautorstvo na soundtracku k filmu Ona (2013), ktorý získal oscarovú nomináciu za najlepšiu pôvodnú filmovú hudbu, priviedli Owena Palletta opäť k prípravám vlastného štúdiového albumu.

Nahrávka s názvom In Conflict vyšla v máji minulého roka a pomáhal mu s ňou britský hudobník Brian Eno. Hudobný magazín Rolling Stone ju označil za popový poklad, ktorý je vzrušujúcou, osobnou umeleckou prácou, čo budú môcť zhodnotiť už o pár dní aj poslucháči na jeho košickom koncerte. "Owen Pallett dnes vypredáva veľké sály po celom svete. O jeho príchod sme usilovali už niekoľko rokov a sme poctení, že medzi koncertmi v Budapešti a vo Varšave sa rozhodol zahrať práve v Košiciach. V Tabačke vystúpi spolu s basgitaristom Mattom Smithom a bubeníkom Robbiem Gordonom,“ uviedol dramaturg Tabačky Lukáš Berberich.

Koncert Owena Palletta bude prebiehať v komornej atmosfére starých priestorov Tabačky a pôjde o posledné veľké podujatie v týchto priestoroch. Otvorenie novej Tabačky Kulturfabrik sa uskutoční 16. mája. „Nový model fungovania prinesie rozšírenie programovej ponuky i služieb, novú galériu súčasného umenia, multifunkčnú sálu pre divadlo a hudbu, nahrávacie štúdio, media laby, priestory pre co-working či rezidenčný hostel a moderné bistro,“ uvádzajú organizátori.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Owen Pallett #avantgardný pop #festival Memento More #Tabačka Kulturfabrik