Zomrel spevák kapely Senzus Dušan Hergott

V noci z nedele na pondelok zomrel nečakane spevák, bubeník a zabávač známy z kapely Senzus Dušan Hergott. Podľa reportáže uvedenej v Televíznych novinách na Markíze v pondelok večer jeho smrť prekvapila kolegov z kapely aj jeho príbuzných.

16.01.2006 19:53
debata

Ešte minulý utorok Hergott vystupoval na koncerte, počas víkendu sa so zvyškom kapely Senzus zase objavil v Komárne. Dôvodom náhlej smrti len 46-ročného šoumena bola dlhotrvajúca choroba, o ktorej nerád na verejnosti hovoril.

Dušan Hergott sa narodil 29. októbra 1959 vo Svätom Jure. Podľa producenta Daniela Mikletiča nebol vyštudovaným spevákom či muzikantom, všetko, čo vedel, sa naučil ako samorast. Vzdelaním bol elektrikár, tomu sa však nevenoval. Hral v rôznych kapelách, dokonca ako barový muzikant dlhé roky v zahraničí, aby nakoniec takmer tri desaťročia pôsobil v skupine Senzus. So skupinou nahral vyše 30 albumov a štyri vlastné CD.

Producent Daniel Mikletič povedal, že bez Hergotta bude pokračovanie kapely ťažké a spevák bude určite chýbať celým generáciám fanúšikov slovenskej zábavnej a populárnej hudby.

debata chyba