Žbirka chváli novú Baladu o poľných vtákoch

Nová verzia piesne Mira Žbirku Balada o poľných vtákoch v podaní sedemčlenného hudobného zoskupenia pod názvom Meky Revival, ktorého súčasťou je napríklad Zuzana Smatanová, Katka Koščová či Kuly z Desmodu, zasiahla v týchto dňoch nielen rádiový éter, ale aj samotného Mekyho. Ten nešetril na coververziu svojho známeho hitu slovami chvály.

08.02.2006 18:00
debata

„Keď príde toľko mladých spevákov a zaspieva moju pesničku, je to obrovská satisfakcia za vykonanú prácu,“ povedal Meky, ktorý považuje coververziu za nadmieru tvorivý čin. „Splnil som svoju úlohu tým, že som natočil základnú verziu a som veľmi rád, keď na základe nej vznikla nová pieseň, ktorá tú moju posúva ďalej,“ hovorí ďalej Meky, ktorý sa vraj ani na chvíľu nebál, že by ho obnovená Balada mohla sklamať.

„Keď si vezmete to obsadenie, naozaj neprichádzalo do úvahy, že by sa mi pieseň nepáčila,“ chváli Žbirka hudobné zoskupenie, v ktorom sa predstavil aj Miko Hladký zo skupiny Gladiátor či Katka Knechtová z Pehy a hudobníci Andy Ďurica a Martin Máček. 

Mladí hudobníci zas považujú nahratie slávnej pesničky, ktorá v tomto roku oslavuje 25-te narodeniny, za poctu. „Každého by potešilo, keby sa pôvodný interpret vyjadril ku coververzii, že sa mu páči. To je pre nás všetkých veľká pocta a poklona a ja sa tomu veľmi teším,“ povedala Katka Koščová, ktorá sa vraj pri nahrávaní cítila veľmi príjemne. Rovnako to bolo aj u zlatej slávice Zuzany Smatanovej, ktorá so Žbirkom vyráža o dva týždne na spoločné turné.

„Všetci, čo sme ju nahrávali, sme kamaráti, takže atmosféra bola viac než dobrá,“ podotkla Zuzana s tým, že pieseň im občas v štúdiu vyrobila i menšie ťažkosti. „Miro má veľmi osobitý a zvláštny hlasový register, takže chalani, napríklad Kuly alebo Miko mali trošku problémy s výškami. My, baby, sme to mali naopak ťažšie s nižšími tónmi. Zároveň si ale myslím, že sme to zvládli,“ doplnila Zuzana.

debata chyba