Peter Nagy pokrstil s kolegami album Duety

Dobré veci sa podľa speváka Petra Nagya dajú robiť len vo dvojici. Aj preto sa rozhodol zostaviť špeciálny "duetový" album, na ktorom si s Nagyom zaspievali viacerí známi muzikanti slovenskej i českej hudobnej scény.

15.03.2006 10:49
Peter Nagy - krst Foto:
Peter Nagy (druhý sprava) krstil spoločne s Pavlom Hammelom (vpravo), Zuzanou Smatanovou a Petrom Mukom.
debata

Medzi menami ako Miro Žbirka, Jožo Ráž, Vašo Patejdl, Pavol Hammel či Petr Janda a Petr Muk však na novom albume Duety zaznie hlas len jednej dámy. Zuzany Smatanovej.

„Nepoznám veľa speváčok. S nimi totiž nemáme šatne. Zato s mužskými kolegami sme si v šatniach užili rôzne vtipné situácie, ktoré nás ako ľudí zblížili,“ vysvetľuje Nagy, ktorý v utorok pokrstil svoje nové CD s názvom Duety. Asistovať mu ako krstní rodičia prišli Hammel, Muk a Smatanová. 

„Poznáme sa už dlhé roky, aj keď Peter sa stále tvári, že vyzerá mladšie. Je pravda, že má viac vlasov ako ja, ale aj na neho jedného dňa príde,“ hovorí s úsmevom Hammel, ktorého plagát vraj kedysi visel nad Nagyovou posteľou. „Je to lepšie, akoby som visel u neho na toalete. Svedčí to asi o tom, že som mu bol v mladosti inšpiráciou,“ dodáva Hammel. 

Naopak, pre Smatanovú bola v mladosti inšpiráciou Nagyova tvorba. „Pamätám si, keď Petrove pesničky zneli v rádiách. Stále som si ich pospevovala. Doslova som na ňom vyrastala a obdivovala ho. Preto si veľmi vážim, že si ma prizval na album,“ povedala Zuzana, ktorá si spoluprácu s Nagyom nevie vynachváliť. „Spolupracovalo sa nám super. Peter je veselý človek, ktorý dokáže za každej situácie vytvoriť perfektnú atmosféru,“ dopĺňa aktuálna zlatá slávica Smatanová.

Na albume sa nachádzajú rôzne duetá, ktoré sú vlastne prespievané Nagyove staršie piesne. Špeciálnym bonusom je však úplne nová pesnička Kamila, ktorá vyjadruje spevákov odpor voči reality šou.

Nagy vraj o nahraní duetového albumu uvažoval už dávnejšie. Ako totiž vraví, baví ho experimentovať. Navyše, na CD si mohol zaspievať s priateľmi. „Je to príjemná robota, akési oživenie pesničiek, ktoré ľudia poznajú v pôvodnej verzii,“ vysvetľuje Nagy, ktorý na Duety zaradil 12 skladieb a spomínaný bonus.

debata chyba