Nohavica fandí slovenským raperom

Známy ostravský pesničkár Jaromír Nohavica má slovenskú hudbu zmapovanú od a po zet. Spevák, ktorý patrí medzi špičku českej folkovej scény, fandí hneď niekoľkým slovenským interpretom. A najmä mladým. Dokonca má napočúvané aj ich albumy.

27.03.2006 14:41
debata

„Mne sa veľmi páči nový album Pehy. Zuzka Smatanová je tiež skvelá. Veľmi, ale naozaj veľmi sa mi dlho páčia aj chalani z No Name, či IMT Smile,“ zhodnotil s úsmevom Nohavica, ktorý vystúpil na odovzdávaní výročných cien Aurel.

Nohavica, ktorý sa stal známym aj vďaka textom kritizujúcim pomery komunistického režimu, neobdivuje len slovenskú popovú hudbu. Uznáva i tvorbu slovenských raperov. V tej sa totiž hip-hoperi podobne ako kedysi i on vyjadrujú k problémom, ktoré trápia spoločnosť.

„Fandím aj slovenskej hip-hopovej scéne. Taký Vec, Kontrafakt a AMO. Keď hrali u nás v Ostrave, bol som sa na nich pozrieť,“ povedal Nohavica s tým, že slovenská muzika neodmysliteľne dopĺňa tú českú. „Slovenská hudobná scéna je veľmi zaujímavá a pestrá. Slovenská muzika je odjakživa takým plnokrvným koňom, ktorý beží krajinou a má v sebe tú krv, ktorá v Čechách nie je,“ vysvetľuje Nohavica a dodáva: „To spojenie oboch je veľmi príjemné.“

debata chyba