Ďurovčík "žije" v baletnej sále a drží diétu

Diéta, niekoľko hodín tanečného tréningu či rehabilitácia zranenej kľúčnej kosti - to všetko je momentálne na dennom poriadku choreografa a režiséra Jána Ďurovčíka. O niekoľko týždňov ho totiž čaká zaťažkávajúca skúška. Po siedmich rokoch práce za oponou sa Ďurovčík vracia na divadelné dosky.

29.03.2006 13:54
debata

Svoje tanečné schopnosti predvedie v obnovenom predstavení Slovenského divadla tanca Na Vaše hroby, ktoré bude mať premiéru 26. apríla na Novej scéne. 

„Režijná práca ma napĺňala viac ako tanec. Ale javisko mi začalo trošičku chýbať. A hlavne postava, ktorú v inscenácii hrám, je nezameniteľná. Hrám totiž sám seba. A preto som bol nútený zase začať trénovať, aby som sa mohol vrátiť,“ odôvodnil svoj tanečný comeback Ďurovčík. A aby vraj svojich divadelných kolegov na javisku „nepotopil“, pustil sa do tvrdého tréningu. Ten mu podľa vlastných slov dáva riadne zabrať. Navyše popri hodinách v baletnej sále musí absolvovať aj rehabilitácie kľúčnej kosti, ktorú si zranil v januári.

„Režim a životospráva sa zmenila od základov. Ráno idem do baletnej sály, kde zatiaľ cvičím sám, pretože ešte sa nemôžem pridať ku kolegom. Tu trávim hodinu až dve. Potom idem do posilňovne, kde rehabilitujem. A potom nasleduje beh, ktorý ma vracia do kondície. Večer ešte nejaký doplnkový šport,“ opisuje Ďurovčík a dodáva: „Vychádza to na päť až šesť hodín aktivity denne.“ 

A aby sa dostal do formy, musí ešte zhodiť aj „nejaké kilečká“. „Už sa podarilo dať dole štyri, ešte také tri a bude to v poriadku,“ vysvetľuje známy choreograf, ktorý podľa vlastných slov nebude účinkovať už v žiadnom ďalšom titule. „Toto bude moja labutia pieseň,“ uzatvára Ďurovčík, ktorý režijne a choreograficky vytvoril divácky úspešné muzikály ako napríklad Hriešny tanec či Donaha.

debata chyba