Sériu klubových koncertov pozoruhodných speváčok otvára Delilah

Dvakrát odložila koncert, a teraz sa jej fanúšikovia konečne dočkajú. Britská speváčka Delilah vystúpi v sobotu 11. apríla v bratislavskom MMC klube. Jej koncert bude prvým v sérii vystúpení speváčok s charakteristickým hlasom. Okrem Delilah sa v bratislavských kluboch predstavia aj Nneka, americká speváčka a raperka Dessa, ale aj belgický talent Selah Sue.

11.04.2015 08:57
Delilah Foto:
Delilah po dvoch preloženiach termínu vystúpi 11. apríla v MMC klube.
debata

Poldruhahodinová šou plná skladieb, ktoré sú kombináciou soulu, elektroniky a popu, čaká fanúšikov na koncerte Delilah. Mladá Britka odohrá známe skladby zo svojho debutového albumu From The Roots Up (2012) ako Go, Love You So, Inside My Love či Shades of Grey. Navyše by na koncerte mohli zaznieť aj nové kúsky z jej pripravovaného druhého albumu. „Veľmi sa na to teším. Nebudem teraz celá pobláznená robiť nové pesničky. Chcem urobiť naozaj veľmi dobrý album a uvidím, ako to pôjde,“ povedala v rozhovore pre Yahoo ešte v roku 2013 Delilah, ktorá sa zviditeľnila aj vďaka spolupráci s elektronickým duom Chase & Status a ich spoločnej pesničke Time.

Len pár dní po Delilah sa na Slovensko opäť vráti už 15. apríla nemecko-nigérijská speváčka Nneka. „Soulová a hiphopová umelkyňa, prirovnávaná k Lauryn Hill, Macy Gray či Corinne Bailey-Rae, predstaví okrem staršej tvorby aj svoj nový, v poradí už štvrtý album My Fairy Tales, ktorý vyšiel v polovici marca,“ uvádzajú organizátori. „Rozhodla som sa spolupracovať s rôznymi producentmi a znie to inak a viac prirodzene. Za posledné štyri roky som experimentovala s rôznymi druhmi zvukov, s africkými zvukmi. Je tam veľa reggae a afro beatov,“ povedala o svojej novinke Nneka v rozhovore pre Gigslutz.

Nespútaná hudobníčka Dessa prinesie do Nu Spirit Clubu 30. apríla emócie aj ostré slová. „Dessa zatiaľ nie je uznávanou hiphopovou ikonou, ale už teraz má viac ostrovtipu ako Eminem a hlbšie otázky ako Macklemore,“ povedali na adresu speváčky organizátori. Dessu dokonca označil denník Chicago Tribune za budúcnosť hiphopu.

Medzi hudobné nádeje patrí aj belgická speváčka Selah Sue. Hudobný magazín Rolling Stone ju zaradil medzi najväčšie talenty roka 2012. Na bratislavskom koncerte, ktorý odohrá v Ateliéri Babylon 10. mája, predstaví svoj nový album Reason. Fanúšikovia Selah Sue budú mať možnosť zažiť jej koncert naživo aj v auguste na piešťanskom festivale Grape.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Delilah #Nneka #Selah Sue #Dessa #klubové koncerty