Francúzsky Frank Sinatra vydáva svoj 51. album

Najslávnejší Armén a tenorový šansonier Charles Aznavour pár dní pred svojimi 91. narodeninami potešil fanúšikov novým albumom s názvom Encores.

04.05.2015 15:58
Šansonier Charles Aznavour. Foto: ,
Šansonier Charles Aznavour.
debata

Aznavour, ktorý je považovaný za druhého Franka Sinatru a istý hudobný kritik ho označil za francúzskeho popového boha, svoju už 51. štúdiovú nahrávku venoval spomienkam na detstvo a speváčku Edith Piaf. „S trochou nostalgie si nalievam whisky a nechávam plynúť svoje myšlienky, zahmlené melanchóliou, k cestovaniu v mojej minulosti,“ spieva v emotívnej skladbe Avec un brin de nostalgie Aznavour, ktorý minulý rok nahral duet J'aime Paris au mois de mai so speváčkou Zaz na jej šansónový album Paris.

Nahrávka Encores obsahuje 12 skladieb a všetky zložil sám Charles Aznavour. „Keď som písal svoje prvé piesne, ľudia ich pochopili nesprávne a hovorili: Aha, hovoríš svoj príbeh. Nebola to pravda. Ale po rokoch som to konečne spravil – bez toho, že by som o tom vedel, bez toho, že by som to skúšal – som napísal svoj život,“ povedal v rozhovore pre The Telegraph šansonier, ktorý sa plánuje s novými pesničkami vydať aj na krátke koncertné turné do Madridu, Paríža, Bejrútu a Amsterdamu.

Charles Aznavour napísal viac ako 1¤200 skladieb, ktoré spieva až v ôsmich jazykoch a predaj jeho nahrávok sa vyšplhal na 180 miliónov kópií.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Charles Aznavour #Zaz #Encore #Avec un brin de nostalgie