Tom Jones príde v auguste na Slovensko

Na konte má viac ako 100 miliónov predaných hudobných nosičov, je držiteľom prestížnych hudobných ocenení Grammy či Brit Awards a od roku 2006, keď mu kráľovná Alžbeta II. udelila rytiersky titul za výnimočný prínos v oblasti hudby, mu patrí aj oslovenie sir. Legenda svetovej pop-music Tom Jones odohrá 19. augusta koncert pod holým nebom na Západnej terase Bratislavského hradu.

05.05.2015 14:09 , aktualizované: 16:59
TOM JONES Foto:
Tom Jones vystúpi v Bratislave.
debata (1)

Fanúšikovia britského speváka Toma Jonesa sa môžu tešiť na jeho najväčšie hity ako Delilah, She's a Lady či Sexbomb. Koncert sa bude konať pod hlavičkou Vivien Exclusive Night, ktorá prináša na výnimočné miesta exkluzívne podujatia. V rámci Vivien Exclusive Night vystúpilo na Bratislavskom hrade v roku 2011 aj spevácke kvarteto Il Divo.

„Veľmi sa teším na to, že budem hrať na Bratislavskom hrade,“ napísal na sociálnej sieti Tom Jones, ktorý šnúru koncertov po európskych mestách odštartuje 6. júna v dánskom Sønderborgu a poteší fanúšikov vo Frankfurte, v Berlíne, Londýne či vo Viedni, kde vystúpi už 28. júna. „Máme obrovskú radosť z toho, že sa agentúra Vivien stala pre manažmenty zahraničných hviezd zárukou kvality a z Bratislavy sa stáva pravidelná zástavka v rámci ich svetových turné,“ uviedla za usporiadateľskú agentúru Vivien Promotion Lucia Šuková.

Neobyčajná atmosféra a tanečná hudba Toma Jonesa naznačujú, že v prípade jeho bratislavského koncertu pôjde o hudobný zážitok. „V druhej polovici 60. rokov lámal ženské srdcia v Las Vegas, kde vystupoval vo svojom typickom pódiovom oblečení – v širokých nohaviciach a rozhalených košeliach. Svojím plným barytónom dostával ženské publikum do mdlôb. Ten hlas mu zostal dodnes. A rozhodne najlepšie vyznie v impozantných priestoroch Západnej terasy Bratislavského hradu,“ uvádzajú organizátori. Koncert Toma Jonesa má obmedzenú kapacitu na 1 500 ľudí a predaj vstupeniek prostredníctvom portálu Eventim sa začína v stredu 6. mája o 9.00 h.

Tom Jones vystúpil po prvý raz na Slovensku v roku 2012, keď odspieval koncert na súkromnej oslave pre 300 hostí. Speváka vtedy sprevádzal 25-členný tím.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #bratislavský hrad #Tom Jones #Vivien Exclusive Night