Pozrite si videoklip k hudobnej novinke Mariky Gombitovej

Päťdesiatosemročná interpretka naspievala novinku pre očakávaný film Sedem zhavranelých bratov, už je na svete aj videoklip.

11.05.2015 14:35 , aktualizované: 12.05.2015 13:00
Marika Gombitová Foto:
Marika Gombitová počas nahrávania piesne Ten príbeh za náš sen stál v štúdiu s Vašom Patejdlom.
debata (16)

Slovenská speváčka Marika Gombitová v pondelok zverejnila pieseň Ten príbeh za náš sen stál. O text piesne sa postaral Kamil Peteraj, o hudbu Vašo Patejdl. Obľúbená interpretka nahrala novinku pre očakávanú rozprávku Sedem zhavranelých bratov, ktorá by sa mala dostať do slovenských kín 28. mája.

V utorok uzrel svetlo sveta aj oficiálny videoklip k hudobnej novinke Ten príbeh za náš sen stál. Klip je zostrihaný z filmových záberov rozprávky Sedem zhavranelých bratov.

„Filmová verzia rozprávky Pavla Dobšinského Sedem zhavranelých bratov ma veľmi oslovila. Vznikol skutočne krásny, pravdivý a hlboký film, ktorý sa bude divákom páčiť. Preto som s radosťou prijala ponuku naspievať doň titulnú pieseň, ktorej dal Kamil Peteraj názov Ten príbeh za náš sen stál. V rozprávkach sa skrývajú večné posolstvá a múdrosť mnohých generácií a aj posolstvo tejto pesničky, vychádzajúce z filmovej podoby, hovorí o sile snov. Vďaka snom sa dokážeme nielen vyrovnať s osudom, ale ho aj zmeniť či premôcť. Teším sa na premiéru a želám filmu aj filmovej pesničke úspech a veľa divákov,“ uviedla 58-ročná speváčka, ktorá skladbu predstaví 24. mája na podujatí Slovenka roka 2015.

Vo filme Sedem zhavranelých bratov, ktorý v rámci Slovenskej republiky nakrúcali v Terchovej, Zuberci a vo Vysokých Tatrách, sa predstavia Martha Issová, Sabina Remundová, Lukáš Příkazký, Csongor Kassai, Kristína Svarinská, Marián Geišberg či Miro Noga. O réžiu a scenár sa postarala Alice Nellis, o dialógy v slovenskom znení Ľubomír Feldek. Spomínaný Vašo Patejdl zložil aj hudbu snímky.

Marika Gombitová počas nahrávania piesne Ten...
Marika Gombitová počas nahrávania piesne Ten...
+2Marika Gombitová počas nahrávania piesne Ten...

Marika Gombitová je rodáčkou z Turian nad Ondavou. Spievať začala ako 13-ročná so svojimi bratmi v amatérskej skupine Matador. Počas štúdia na strednej škole v Košiciach pôsobila v skupine Profily, potom krátko v košických tanečných orchestroch Júliusa Olajoša a Juraja Szabadoša. Od roku 1976 bola členkou Modusu, s ktorým vydala päť albumov. Okrem toho má na konte aj dvanásť sólových nahrávok a tiež jednu štúdiovku so skupinou Collegium Musicum. V novembri 1980 po dopravnej nehode ochrnula. V roku 1996 získala výročnú cenu Grand Prix Zväzu autorov a interpretov za celoživotný prínos a rozvoj slovenskej populárnej hudby. Tento rok ju počas udeľovania cien OTO uviedli do Siene slávy.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Marika Gombitová #Ten príbeh za náš sen stál