Jana Kirschner prezradila detaily Moruša Čierna Tour

Bratislavský koncert slovenskej speváčky Jany Kirschner v rámci očakávaného turné Moruša Čierna Tour 2015 sa uskutoční v Starej tržnici.

13.05.2015 05:00
Jana Kirschner Foto: ,
Jana Kirschner a jej album Moruša: Čierna.
debata

Miesto vystúpenia interpretky v hlavnom meste bolo doteraz neznáme. Tridsaťšesťročná rodáčka z Martina sa okrem Bratislavy počas koncertnej šnúry, ktorú odštartuje 8. októbra, predstaví aj v Banskej Bystrici, Žiline, Martine, Trenčíne, Nitre, Prešove, Košiciach a Komárne. Vstupenky na koncerty sú v predaji v sieti Ticketportal. Záujemcovia a záujemkyne o koncert v Bratislave si však na ne musia ešte počkať.

"Koncept tohto turné je trochu iný. Ide o modernejší zvuk spojený napríklad s videoprojekciou a elektronikou, no zostava kapely je veľmi podobná a divákom sa opäť na pódiu predstaví jedenásť skvelých muzikantov zo Slovenska a Čiech. Odznejú nové piesne, ale i tie staršie, ku ktorým sme sa na poslednom turné nedostali,” prezradila Kirschner o pripravovanom turné. “Teším sa, že stretnem ľudí, ktorí sú nám verní a milujú to, čo robíme. Viem, že nebude jednoduché dať opäť dokopy takú veľkú kapelu. Práve preto sa s prípravami začína už v týchto dňoch. Sľubujem, že opäť prinesieme niečo nové. Tento rok hráme aj v mestách, ktoré sme v rámci turné k Moruši: Bielej neodohrali. Veľmi sa teším na Košice, Nitru a Komárno,“ vyjadrila sa tiež speváčka.

Jana Kirschner vydala albumy ako V cudzom meste (2000), Pelikán (2002), Veci čo sa dejú (2003), Shine (2007), Krajina Rovina (2010), Moruša: Biela (2013) alebo Moruša: Čierna (2014). Na konte má hity Modrá, Žienka domáca, Pokoj v duši či Bude mi lehká zem, na ktorom spolupracovala s Michalom Horáčkom a Petrom Hapkom. Za spomínaný album Moruša: Čierna získala Radio_Head Award v kategórii Album roka – Cena kritikov.

Termín koncertov Moruša Čierna Tour 2015:

8. október – Banská Bystrica, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry 9. október – Žilina, Nová synagóga / Kunsthalle Žilina 10. október – Martin, Kino Strojár 11. október – Trenčín, Piano club 23. október – Nitra, Klub Nájomná jednotka 102 24. október – Prešov, Kino Scala Prešov 25. október – Košice, Tabačka Kulturfabrik 27. október – Komárno, Mestské kultúrne stredisko Városi Művelődési Központ 28. október – Bratislava, Stará tržnica

debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Kirschner #2015 #Moruša Čierna