Swan Bride po kúskoch odhaľujú nový album

Po troch rokoch sa post-punková formácia vracia na scénu s novým materiálom. Pätica Swan Bride predstaví svoju štvrtú nahrávku Swan Songs netradične.

14.05.2015 16:40
swan bride Foto:
Obal albumu Swan Songs skupiny Swan Bride.
debata

“V rámci propagácie nového albumu sme sa rozhodli ponúknuť na vypočutie každú pesničku online a to zvlášť v rôznych časových intervaloch,” vysvetľuje spevák skupiny Swan Bride Matej Rafa. “Predĺžime čas medzi jednotlivými skladbami tak, aby si ho potom ľudia mohli kompletne stiahnuť alebo neskôr aj fyzicky kúpiť vďaka limitovanej edícii vynilov.”

Muzikanti postupne od stredy 13. mája na svojom YouTube kanáli zverejnia 6 pesničiek, ktoré sa nachádzajú aj na novinke Swan Songs. A hoci počet skladieb skromnejší ako býva zvykom, chalani na nahrávke pracovali dva roky.

“Album vznikal naozaj dlhý čas, počas ktorého sme si prešli viacerými obdobiami v kapele. Dosť nám pomáhal aj kamoš Robo Andrejko, ktorý disponuje super štúdiom a má aj dosť prísny a striktný pohľad na detaily. V podstate sa v jednom okamihu a na jednom mieste stretla emotívne naladená kapela a človek, ktorý nás donútil robiť veci úplne inak ako sme boli dovtedy zvyknutí,” hovorí bubeník Michal Michálek. “Myslím, že aj vďaka tomu je náš album trochu viac vyzretejší ako tie predošlé,” dodáva spevák.

debata chyba
Viac na túto tému: #nový album #Swan Bride #Swan Songs