B. B. Kinga pochovajú 30. mája v jeho rodisku

Pohrebnému obradu bude predchádzať verejná rozlúčka, ktorá sa bude konať v piatok 29. mája v priestoroch múzea venovanému gitaristovi.

21.05.2015 10:55
B.B. King Foto: ,
Rok 2009 - B.B. King počas festivalu v Montreuxe.
debata

Zosnulého amerického hudobníka B. B. Kinga pochovajú v sobotu 30. mája na pozemku múzea venovaného gitaristovi v Indianole v štáte Mississippi. Pohrebný obrad sa uskutoční v miestnom baptistickom kostole. Predchádzať mu bude verejná rozlúčka, ktorá sa bude konať v piatok 29. mája v priestoroch spomínaného múzea. B. B. Kinga si obyvatelia mesta, kam sa prisťahoval ako 17-ročný, pripomenú aj festivalom. Jeho 35. ročník naplánovali na 24. mája.

Verejnosť sa bude môcť s muzikantom rozlúčiť aj v piatok 22. mája v Las Vegas, kde hudobník naposledy vydýchol. Fanúšičky a fanúšikovia budú môcť vzdať hold legendárnemu muzikantovi, ktorého telo vystavia v otvorenej rakve. O deň neskôr sa v Las Vegas bude konať aj súkromná rozlúčka.

Rok 1980 - B.B. King počas festivalu v New...
Rok 2011 B.B. King vystupuje na festivale v...
+2 B.B. King pózuje s cenou Grammy.

Rodák z Mississippi, ktorý bojoval dlhé roky s cukrovkou, skonal 14. mája doma v spánku. Dožil sa 89 rokov. Príčinou úmrtia bola vaskulárna demencia. Na smutnú správu následne reagovalo množstvo osobností ako Buddy Guy, Eric Clapton, Richie Sambora, Ringo Starr, Gene Simmons, Lenny Kravitz, Samuel L. Jackson, Bryan Adams či skupina Wu-Tang Clan.

debata chyba
Viac na túto tému: #pohreb #B. B. King