Brit Awards ovládli speváčky v minisukniach

Speváčka Amy Winehouse, nováčik James Morrison či obnovená kapela Take That - to sú len niektorí z tých, ktorí žali úspechy v stredu večer na udeľovaní cien Brit Awards v londýnskom Earls Court Arena.

15.02.2007 01:47
debata

Veľkolepú šou, ktorá je ekvivalentom pre americké Grammy, otvorila svojím vystúpením skupina Scissor Sisters a potom sa už začali rozdávať ceny. Kapely Take That, ktorú všetci favorizovali vďaka singlu Patience, nesklamala. Odniesla si cenu za singel roka. Ešte predtým štvorica hudobníkov, ktorí začiatkom 90-tych rokov slávili úspechy aj s Robbiem Williamsom, v Earls COurt Arena i zaspievali.

Hudobné vystúpenie nechýbalo ani v prípade ďalšej ocenenej – Amy Winehouse. Excentrická hviezda s černošským hlasom porazila konkurenciu v podobe Lily Allen, Jamelie, Neriny Pallot a Corinne Bailey Rae. Najlepším spevákom sa stal James Morrison, ktorý bol nominovaný aj v kategórii Nováčik roka. Tam mu však víťazstvo vyfúklo zoskupenie Fratellis. Cena pre najlepšiu britskú kapely putovala do rúk Arctic Monkeys.

V medzinárodnej konkurencii sa v jednotlivých kategóriách presadila Nelly Furtado a Justin Timberlake. Kanadská speváčka si sošku prišla prevziať osobne, Justin pozdravil prostredníctvom záznamu. Brit Award pre najlepšiu medzinárodnú skupinu získala americká formácia The Killers, ktorá počas večera vystúpila rovnako ako ich americkí kolegovia (a v rámci kategórie i superi) Red Hot Chili Peppers. Cenu za výnimočný prínos hudobnému priemyslu si prebrali Oasis.

Okrem hudobných cien a vystúpení však slávnostný večer patril aj dlhonohým kráskam. Hneď niekoľko speváčok sa totiž rozhodlo odhaliť svoje štíhle nohy na červenom koberci. Mnohých prekvapila inokedy dosť hanblivo pôsobiaca Corinne Bailey Rae, ktorá prišla v krátkych červených šatách. Jej súperka Amy Winehouse sa na červenom koberci objavila v žltej mini-kreácii. Dĺžku ku kolenám si v rámci večernej garderóby zvolila aj Lily Allen, Nelly Furtado či Sophie Ellis Bextor.

Azda najväčší záujem však vyvolala mladá speváčka Joss Stone, ktorá prišla zmenená na nepoznanie. Dieťa kvetov obliekajúce sa kedysi do dlhých splývavých sukní a chodiace naboso nahradila dlhonohá sexica na vysokých podpätkoch a v ultrakrátkych šatách, ktoré jej ledva zakryli zadok.

debata chyba