Vondráčková bojuje o účasť v Eurovízii

Česká televízia sa tento rok prvýkrát pripojí ku krajinám Európy, ktorých hudobní interpreti súťažia v medzinárodnej súťaži známej aj pod označením Eurovízia. Na finále vo Fínsku postúpi víťaz národného kola. Veľké šance má okrem mladých intepretov aj Helena Vondráčková.

15.02.2007 13:34
debata

Vondráčkovej účasť v projekte Eurosong potvrdil jej manžel a manažér Martin Michal. „S účinkovaním v národnom kole sme súhlasili a uvidíme, ako to dopadne,“ prezradil Michal, zároveň však poprel podpis zmluvy s Českou televíziou, ktorú potvrdil hovorca ČT Martin Krafl pre denník MF Dnes. Michal sa tiež v krátkom telefonickom rozhovore pre Pravda.sk priznal, že sa mu príliš nepozdáva spôsob hlasovania. „Myslím si, že esemeskové hlasovanie, pre ktoré sa usporiadatelia rozhodli, nie je príliš šťastný nápad,“ uviedol, no zároveň potvrdil, že svoju manželku bude maximálne podporovať. 

Vondráčková pritom bude najstaršou účastníčkou speváckej súťaže. Medzi desiatkou kandidátov, za ktorých budú môcť Česi hlasovať od 23. februára, sa objavuje aj Helena Zeťová, kapela Kabát, Sámer Issa alebo víťaz druhého ročníka Superstar Vlasta Horváth. Moderátormi programu bude spevák a tanečník Jiří Korn s Kateřinou Kristelovou.

Eurovízia má za sebou už 51 ročníkov – v roku 1974 v nej zvíťazila aj svetoznáma kapela ABBA. Minulý rok najviac fanúšikov zahlasovalo za fínsku kapelu Lordi a tak sa tohtoročné finále koná v krajine tisícich jazier. Ak by sa tento rok presadil na Eurovízii práve český interpret, znamenalo by to nasledujúci ročník v Česku. Podľa hudobných redaktorov má práve s Vondráčkovou Česko šancu. Jej hudbu totiž poznajú aj Poliaci a majú ju radi i nemeckí fanúšikovia, ktoí by sa za ňu mohli hlasovať.

Desiatku finalistov v národnom kole, ktoré vyvrcholí 10. marca v pražskom Veľtržnom paláci, vyberali zástupcovia Českej televízie, pričom prihliadali na hranosť v rádiách, ale aj na subjektívny vkus jednotlivých členov výberovej komisie.

debata chyba