Miro Žbirka posiela ochutnávku z Abbey Road

Z pôvodného plánu nahrať pár pesničiek v legendárnom londýnskom štúdiu Abbey Road, kde vznikali aj albumy skupiny Beatles, sa pomaly stáva dvojalbum, z ktorého posiela Miro Žbirka ochutnávku v podobe pesničky Prišla z Londýna.

02.06.2015 13:15
Miroslav Žbirka Foto: ,
Miro Žbirka sa stále teší veľkej popularite na Slovensku, ale aj v Českej republike.
debata

"Prvá nahrávka v Abbey Road, to bol narodeninový darček od mojej ženy. Tam som sa stretol s producentom Robom Cassom a jeho tímom. Od vtedy už uplynuli takmer tri roky a z nás sa za ten čas stali priatelia. Bola tam neuveriteľná atmosféra. Rob vytvoril naozaj skvelý tím muzikantov. Na bicie hral Frank Tontoh, bývalý bubeník Amy Winehouse. Gitary nahral Pearse MacIntyre, skvelý gitarista, s ktorým spolupracujem už od môjho prvého nahrávania v Abbey Road. Na albume bude aj jedna skladba, na ktorej sa podieľal legendárny klávesák Manfred Mann,“ prezradil zatiaľ iba pár detailov o novom albume Miro Žbirka.

Dvoj album s názvom Miro je kompletne vytvorený a sprodukovaný v legendárnom šúdiu a mal by vyjsť na jeseň. Fanúšikom posiela spevák indíciu, ako bude nahrávka znieť, v podobe pesničky Prišla z Londýna.

„Táto pieseň je dobrým príkladom toho, ako to v Abbey Road chodilo, keď sme nahrávali. Je jediná z tých, ktoré sú aj v slovenčine a ozve sa v nej kúsok angličtiny. Tvorí taký most medzi anglickými a slovenskými pesničkami dvojalbumu. Ona naozaj prišla z Londýna. Otextoval som si ju sám. Anglický text Girl In The Middle napísal poet a textár legendárnych Cream Pete Brown. Keď počúvam obidve verzie, zisťujem, že je zaujímavé, že tá istá pieseň môže mať rôzne texty, posunutý význam… Napriek tomu, že som na scéne už celkom dlho, toto je pre mňa úplne nová skúsenosť…“ objasnil vznik pesničky Miro Žbirka.

debata chyba
Viac na túto tému: #nový album #singel #Abbey Road #Miroslav Žbirka #dvojalbum Miro #Prišla z Londýna