Katka Koščová boduje v nemeckých rádiách

Slovenská speváčka Katka Koščová sa zapáčila dramaturgom niekoľkých nemeckých rádií. Ako uviedol jej manažér pre západnú Európu Klaus Stracke, "na album Katky Koščovej - Naboso veľmi dobre reagujú niektoré nemecké rádia. I napriek tomu, že je v slovenčine, hrajú z neho viacero skladieb. Singel Dnes boduje v rotáciách piatich veľkých rádií a prejavili oň záujem aj televízie."

11.05.2007 18:00
debata

Nemecké Jazz Radio podľa jeho slov Koščovú považuje za jeden z objavov roka. Okrem Nemecka sa ale album pomaly začína objavovať aj v rozhlasovom éteri Švajčiarska a Rakúska. „Bola som veľmi prekvapená, keď som sa to dozvedela a naozaj sa z toho veľmi teším,“ reagovala na správu Katka. Ako ďalej povedala, prekvapilo ju najmä to, že nemeckým dramaturgom nevadí, že piesne sú v slovenčine. Na angličtinu ale presedlať neplánuje. „Myslím, že sa musím ešte veľa učiť aj v slovenčine a určite chcem zostať doma na Slovensku,“ skonštatovala rozhodne. Teší ju preto najmä to, že jej piesne hrajú, napriek tomu, že sú v slovenčine.
 
Piesne z Katkinho druhého albumu Naboso, i tie staršie z debutu Ešte sa nepoznáme, si budú môcť jej fanúšikovia naživo vychutnať už od utorka 15. mája, keď v Lučenci odštartuje svoje koncertné turné Katka Koščová live ´07 tour. Spolu s kapelou ju do 9. júna čaká sedemnásť koncertov. Ako hosť sa na turné predstaví vokálna skupina Free Voices.

debata chyba