Katka Adamíková spievala to najlepšie z Hegerovej

Šansónová šou alebo to najlepšie z Hegerovej. Tákéto atribúty pokojne znesie pesničkový večer Kataríny Adamíkovej a hudobného zoskupenia Chanson Friends, ktorý muzikanti odohrali v pondelok v banskobystrickom Café Carmen.

10.06.2015 10:39
Katka Adamíková, šansón Foto:
Členka Štátnej opery v Banskej Bystrici Katarína Adamíková si pomanila banskobystrické publikum šansónmi Hany Hegerovej.
debata

Pesničky chytľavé, dynamické, prudké a namierené rovno do našej krehkej dušičky, aby ju oblažili a podmanili si ju svojím čarom – taký je repertoár Hany Hegerovej.

Za mikrofón sa tentokrát "v zastúpení“ česko-slovenskej speváčky, postavila členka Štátnej opery v Banskej Bystrici Katarína Adamíková.

Tento riskantný krok obhájila so všetkou cťou a ováciami publika. V malom klube bolo "natrieskané“ a nikto strávený čas pri šansónoch Hany Hegerovej neľutoval,

Bodaj by! Katka Adamíková to roztočila naplno a ja sa skromne domnievam, že keby v hľadisku sedela sama veľká Hana, odišla by spokojná. Jej piesne zneli v absolútne profesionálnom prevedení, s dynamikou, razanciou, ak bolo treba, vzápätí hneď s nehou, pokojom a pokorou. Odspievaný život – taký je repertoár slávnej speváčky a Katka Adamíková tomuto označeniu nezostala nič dlžná. Můj milý málo milý je, Vana plná fialek, Potměšilý host, ale aj prekrásne slovenské Čerešne či Levandulová. Nebol to len koncert. Na svoje si prišlo aj divadlo, teatrálne prevedenie v tom najlepšom zmysle, jednoducho prežité piesne, aj keď Adamíková má do skúseností Hegerovej ešte čo doháňať.

Sprievodná kapela si na ten večer dala názov Chanson Friends, zainteresovaní však poznajú muzikantov z Banskej Bystrice ako Slovenské tango. Kubiš, Turčin a Maťaš boli veľkou oporou speváčky v hovorenom slove aj hudobnom doprovode. Okrem sprievodu zahrali aj vlastné šansónovo – bluesové skladby, ktoré vytvorili skvelú oponu za ktorou si mohla Katka na chvíľu oddýchnuť. Bol to naozaj pôvabný večer, podľa slov interpretky, zatiaľ druhý, takže na reprízy sa môžu dúfam, že nielen Banskobystriča­nia tešiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šansón #Hana Hegerová #katka Adamíková