KUltúrne Podujatie láka do Trenčína na pozoruhodný hudobný kolorit

V galaxii Kin-dza-dza chodia obyvatelia so zvončekom v nose, klaňajú sa tým, čo majú oblečené žlté nohavice, nedostatkovým tovarom je gravicapa a hovorí sa tam len KU, pretože KU vyjadrí každé slovo. Minimalistický nadčasový ruský film Kin-dza-dza inšpiroval organizátorov pri vytváraní názvu multižánrového festivalu KUltúrne Podujatie, ktorý sa bude konať už piatok 12.a v sobotu 13. júna v Trenčíne na štyroch miestach.

12.06.2015 11:35
39 podval Autumnist 2x Foto:
Skupina Autumnist vystúpi v sobotu na Kultúrnom Podujatí.
debata

„Podarilo sa nám zostaviť silný hudobný program. Nemecký projekt Saroos je naším headlinerom. Kombinuje hravú elektroniku so živými nástrojmi a bude to úžasné predstavenie. S členom kapely sme sa stretli, keď koncertoval v Prahe so skupinou Notwist. Keď počul, že budú vystupovať na hrade, bol odhodlaný ísť do toho,“ uviedol za organizátorov Ondrej Slivka.

V piatok vystúpia na dvoch pódiách na Trenčianskom hrade poľská džezová skupina, ktorá láme rekordy v počte externých členov kapely, Mitch And Mitch, shoegazeoví Manon Meurt, americkí indiepopoví Celestial Shore, českí Wild Tides a tiež košická skupina Jelly Belly. „Aj keď sú možno pre niektorých mená hudobníkov, ktorí u nás vystúpia, neznáme, sme si istí, že to budú rôznorodé dva dni plné objavov, stretnutí a kvalitnej hudby,“ dodal Slivka. Priamo na hrade sa budú premietať dokumenty z dielne Almostar a projektu KineDok.

Sobotný program sa presunie z hradu na Mierové námestie, kde bude prebiehať program zadarmo, ale aj do kaviarní Coffee Sheep a Paddock. Druhý deň festivalu sa koná čítačka Divadla Skrat, koncerty dreampopovej kapely Mayen či Autumnist a na malých návštevníkov čaká detské predstavenie ZkuFraVon.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčín #Trenčiansky hrad #KUltúrne Podujatie #Mitch And Mitch #Manon Meurt #Jelly Belly #Celestial Shore