Foo Fighters zrušili pre Grohlovu zlomenú nohu ďalšie koncerty

Americká rocková kapela Foo Fighters musela zrušiť ďalšie koncerty. Dôvodom je zlomenina nohy, ktorú nedávno utrpel spevák a gitarista skupiny Dave Grohl.

17.06.2015 11:49
Spevák Dave Grohl. Foto: ,
Spevák Dave Grohl.
debata

Formácia oznámila na oficiálnej webstránke foofighters.com, že pre zranenie nevystúpi 19. a 20. júna na londýnskom štadióne Wembley, 23. júna v Edinburghu, 25. júna na belgickom festivale Rock Werchter a o deň neskôr na legendárnom festivale Glastonbury, kde sa mali prestaviť ako jeden z headlinerov.

K spomínanému zraneniu došlo 12. júna počas koncertu vo švédskom meste Göteborg, keď hudobník spadol z pódia. Neskôr sa však vrátil a s ošetrenou nohou pokračoval vo vystúpení. Dave Grohl nazval šou najbizarnejším koncertom v 20-ročnej histórii kapely a uviedol tiež, že lekári mu prikázali odpočívať.

„Ležím teraz so šiestimi oceľovými skrutkami v nohe. V súčasnosti je najdôležitejšie, aby som sa uzdravil po operácii. Lekári povedali, aby sme zrušili koncerty. Veľmi ma to mrzí, nenávidím to, ale obávam sa, že môj fyzický stav mi nedovoľuje vystupovať. Ďakujem Vám z hĺbky srdca a urobím čokoľvek, čo budem môcť, aby som sa čo najskôr vrátil a postaral sa o noc, na ktorú nezabudnete až do konca života,“ vyjadril sa Grohl.

Kapela už musela predtým zrušiť koncerty na holandskom festivale Pinkpop a vo švajčiarskom St. Gallene. Na pódium by sa mali vrátiť 4. júla vo Washingtone D.C. V rámci Sonic Highways World Tour by sa mali ukázať aj 9. novembra v Krakove a 11. novembra vo Viedni.

debata chyba
Viac na túto tému: #Foo Fighters #Dave Grohl #zrušené koncerty #zlomená noha