Marika Gombitová má novú pesničku

Keď vydá novú pesničku, je to udalosť. Aj preto, lebo Marika Gombitová naspievala počas posledných pätnástich rokov len niekoľko nových skladieb. Zatiaľ posledná, Tak som chcela všetkých milovať, bude mať premiéru v pondelok 24. septembra.

21.09.2007 16:31
debata

Autormi skladby sú Vašo Patejdl a Kamil Peteraj. Pôvodná verzia pesničky zaznela z úst Božidary Turzonovovej v muzikáli Adam Šangala na doskách Divadla Andreja Bagara v Nitre. „Marike sme ho s Vašom celý pustili a ona si vybrala túto pesničku. V hre sú ešte ďalšie možno dve-tri, uvidíme,“ povedal pre pravdu autor textu Kamil Peteraj. Podľa neho speváčku nebolo ťažké presvedčiť. Či naspieva aj ďalšie piesne, nie je zatiaľ jasné. „Uvidíme, ako sa rozhodne, nikdy sme na ňu netlačili, je to na jej slobodnej vôli,“ dodal.

Gombitová nahrala skladbu už dávnejšie. „Istý čas sme s ňou čakali na vhodnú príležitosť, ako ju uviesť. Je to veľmi vážna pesnička, ktorá sa vymyká bežnej rozhlasovej produkcii,“ vysvetľuje Peteraj. Vhodnou príležitosťou sa stal dvojalbum Gombitovej najväčších hitov, ktorý 1. októbra vyjde pod názvom Vyznanie vo vydavateľstve Opus. Obsahuje 35 hitov od roku 1977 až dodnes. Okrem skladieb zo všetkých radových albumov obsahuje aj piesne z filmových soundtrackov či duetá s Miroslavom Žbirkom.

Nová skladba prvýkrát verejne zaznie v pondelok ráno po 8. h na rádiu Viva. V novembri má v Opuse vyjsť druhé dvojcédečko s ďalším výberom Gombitovej pesničiek.

debata chyba