Skladateľ filmovej hudby James Horner neprežil haváriu lietadla

Americký skladateľ filmovej hudby James Horner, ktorý za svoju hudbu k filmu Titanic získal Oscara, zahynul v pondelok pri leteckom nešťastí neďaleko Santa Barbary na juhu Kalifornie.

23.06.2015 07:11 , aktualizované: 09:06
James Horner Foto: ,
James Horner.
debata

Informovala o tom v utorok agentúra DPA s odvolaním sa na americký týždenník The Hollywood Reporter.

Webová stránka BBC cituje herca a filmového režiséra Rona Howarda, ktorý na Twitteri potvrdil Hornerovu smrť: „Vynikajúci skladateľ James Horner, priateľ a spolupracovník na siedmich filmoch, tragicky zahynul pri havárii lietadla. Moje srdce je s tými, ktorých miloval.“

Americké úrady už skôr informovali o havárii súkromného jednomotorového lietadla registrovaného na Hornerovo meno.

Hudobníkov právny zástupca Jay Cooper krátko po oznámení havárie lietadla uviedol, že stroj typu Short Tucano bol jedným z niekoľkých vo vlastníctve 61-ročného umelca a od havárie sa Horner nikomu neozval. „Bolo to jeho lietadlo a ak by sa v ňom nenachádzal, určite by dal o sebe vedieť,“ tvrdí Cooper.

Na palube okrem pilota neboli ďalšie osoby. Havária sa stala v pondelok približne o 9.30 h miestneho času (18.30 h SELČ) v chránenej oblasti Los Padres National Forest, zhruba 160 kilometrov severozápadne od Los Angeles.

James Horner je držiteľom dvoch Oscarov za najlepšiu filmovú hudbu a najlepšiu pieseň k filmu Titanic (1997). Spolupracoval aj na tituloch ako Votrelci, Meno ruže, Glory, Vysoká hra patriotov, Legenda o vášni, Statočné srdce, Apollo 13, Čistá duša, Dom z piesku a hmly, Trója, Apocalypto alebo Avatar.

debata chyba
Viac na túto tému: #James Horner