Waves Bratislava tento rok ponúkne viac ako sto koncertov

Na podujatí sa predstavia napríklad Pablo Nouvelle, Siv Jakobsen, PINS, Joy Wellboy či Puding pani Elvisovej.

02.07.2015 05:00
Puding pani Elvisovej Foto:
Puding pani Elvisovej.
debata

Festival Waves Bratislava ponúkne tento rok viac ako sto koncertov. Konať sa bude od 2. do 4. októbra v Starej tržnici, Mestskom divadle P.O. Hviezdoslava, KC Dunaj, Klube Dole, Nu Spirit Clube, V-klube, Ateliéri Babylon, Poľskom Inštitúte Bratislava a kaviarňach Gorila.sk Urban Space a Urban house. Waves Bratislava ako festival showcaseového typu ponúka predovšetkým dosiaľ neopočúvané formácie a jednotlivcov s potenciálom presiahnuť hranice lokálnych scén. Je primárne určený pre publikum, ktoré rado objavuje novú hudbu.

Návštevníci a návštevníčky sa tento rok môžu tešiť na vystúpenia švajčiarskeho hudobníka Pabla Nouvella, nórskej speváčky Siv Jakobsen, britskej kapely PINS a belgického dua Joy Wellboy. Okrem nich sa na pódiu predstavia aj Mynth a Leyya z Rakúska či speváčka The Hearing z Fínska. „Pri všetkých menovaných platí, že dosiahli významný úspech doma. Waves festival ich v medzinárodnej hudobnej kariére môže posunúť o krok ďalej, všetci na to majú výborné predpoklady. Napríklad pesničkárka Siv Jakobsen a skladateľ Pablo Nouvelle sa už teraz tešia priazni významných mienkotvorných médií ako The Guardian či BBC. Pablo Nouvelle je navyše vo vydavateľstve pod jednou strechou s takými menami ako Rudimental či Clean Bandit,“ vyjadrila sa Jana Polnischová z programového tímu Waves Bratislava.

Prvými potvrdenými účinkujúcimi z domácej scény sú Fresh Out Of The Bus, Nvmeri, Talent Transport, Stroon, La3no Cubano a Puding pani Elvisovej. Posledná menovaná formácia chystá úplne nový koncertný program. Zahrá totiž skladby z albumu Tektonická platňa, ktorý uviedli na trh v máji.

debata chyba
Viac na túto tému: #Waves Bratislava #koncerty