Smatanová, Tásler i Lipa - všetci spievali pre Filipa + VIDEO

Dejiskom koncertu, na ktorom sa predstavili známi aj začínajúci slovenskí hudobníci, sa v utorok podvečer stalo bratislavské Divadlo Aréna. Dôvodom ich stretnutia na pravom brehu Dunaja bola jediná osoba - muzikant, textár, herec a zabávač Jaro Filip.

02.04.2008 10:34
Zuzana Smatanová a Peter Bič Foto:
Zuzana Smatanová spievala Čerešne, do rytmu jej pritom hral Peter Bič.
debata

Legendárny muzikant a textár, vášnivý fanúšik internetu a cigariet, ktorý tento svet opustil 11. júla 2000 vo veku 50 rokov, bol taktiež motívom albumu Pocta Jarovi Filipovi, nahrávke, ktorá uzrela svetlo sveta len nedávno, na ktorej hudobníci združení okolo Ivana Táslera vzdali hold tejto veľkej osobnosti slovenskej hudby. Práve interpreti, ktorí spolupracovali na tvorbe tribute albumu Jarove pesničky, boli prítomní aj v Aréne, kde na jedinečnom dvojkoncerte odohrali svoje verzie Filipových piesní.

Výnimočné podujatie odštartoval krátko po sedemnástej hodine sám Ivan Tásler spoločne s tzv. Jaro Filip Tribute Band interpretáciou pesničky My sme národ holubičí. Po nej nasledovala skladba Za dedinou, ktorú odohral tento Prešovčan len v sprievode kláves, za ktorými sedel jeho brat Miro. Známu bratskú dvojicu vystriedala skupina Hrdza, ktorá prítomným divákom ponúkla pieseň s veselým textom – Keď som išiel a neskôr aj vlastnú skladbu Na horách býva.

Ľudové rytmy vystriedali dalmatínske kožuchy banskobystrickej formácie 100 Múch, ktorá po vtipnom intre odohrala skladby Rodes a V jedálenskom vozni. Pódium po nich obsadil spevák skupiny Para – Lasky. Ten svoje vystúpenie vyplnil skladbou Kapitán a V našej obci, ktorú pôvodne naspievala na album košická kapela Chiki Liki Tu-a. 

V druhej časti koncertu vzdali hold tvorbe Jara Filipa aj Martin Husovský z Komajoty, Adam Ďurica, Peter Debnár z Raindown, Samo Tomeček, herec Robo Roth, Kuly z Desmodu či Igor Tóth alias Igitot. Pôsobivá bola coververzia piesne Čerešne, ktorú v tanečnom rytme odprezentovala speváčka Zuzana Smatanová. Kolotoč textov a hudby „Stredoslováka“ Jara Filipa ukončil najstarší účinkujúci, džezman Peter Lipa, skladbou Sťahovaví vtáci. Nezabudnuteľný koncert, ktorý sa v tejto hviezdnej zostave už len sotva zopakuje doznel spoločne odspievanou skladbou Cez okno. O ôsmej hodine večer sa vystúpenie zopakovalo pre ľudí, ktorí sa na prvé predstavenie z kapacitných dôvodov nedostali.

Spevák Ivan Tásler a Lasky spoločne predviedli...
Na koncerte pre Jara Filipa v Divadle Aréna sa...
+2Zuzana Smatanová spievala Čerešne, do rytmu jej...
debata chyba