Anděla získala Langerová, Ruppert aj Chinaski

Výročné ceny Akadémie populárnej hudby Andél za minulý rok získal spevák Matěj Ruppert, speváčka Aneta Langerová a skupina Chinaski. Objavom roka sa stala Markéta Irglová. Do Siene slávy uviedla akademici in memoriam speváka Karla Černocha, ktorý vlani v decembri podľahol rakovine vo veku 64 rokov.

04.04.2008 00:00
Aneta Langerová Foto:
Aneta Langerová v lietadle, na zoskok sa chystala s úsmevom.
debata

Matěj Ruppert z Monkey Business bol nadšený aj z ceny pre speváka. „Som naozaj šťastný,“ uviedol Ruppert, ktorý ďakoval celej rodine. Pre sošku si prišiel počas večera dokopy štyrikrát. Monkey Business žali úspech v kategóriách za popový album roka, videoklip roka a najlepší obal roka.

Langerová sa priznala, že cenu tento rok nečakala, takže sa pri preberaní sošky „trochu klepala“. Jej kolegovia z Chinaski zase priznali, že majú za sebou náročný rok. „Vydali sme album, šli sme na turné. Sedmička nám asi priniesla šťastie. Sme radi, že to ocenili aj kolegovia z brandže,“ povedal na pódiu spevák Michal Malátný.

Moderátorom programu bol opäť spevák a herec Richard Krajčo. V programe vystúpil napríklad Karel Gott, Lucie Bílá, Čechomor, Tři sestry alebo Chinaski.

debata chyba