Korben Dallas a Zrní si zopakujú spoločné turné

Po tom, čo sa kapely Korben Dallas a Zrní predviedli na letných festivaloch v sprievode symfonických orchestrov, chystajú spoločné jesenné turné po slovenských a českých mestách. Počas vystúpení by mali obe skupiny odohrať samostatné koncerty. Zopakujú si tak koncept, ktorý sa im osvedčil už vlani.

05.08.2015 11:50
Korben Dallas autor foto Matej Kukucka Foto:
Korben Dallas predstaví nové skladby v slovenských a českých kluboch.
debata

„Minulý rok sme zistili, že si ľudsky sedíme a aj pohľad na svet máme veľmi podobný,“ hovorí manažér českej kapely Zrní Tomáš Paleta. „Okrem toho spolupráca má pre obe skupiny vynikajúci efekt.“ V Česku sú podľa Paletu hviezdami Zrní a popri nich sa publikum zoznámi so slovenskou kapelou Korben Dallas. Na Slovensku to funguje naopak. "V oboch krajinách chodia na naše spoločné koncerty podobné typy fanúšikov, a to je najlepší dôkaz, že je naša spolupráca prirodzená,“ prezradil basgitarista Korben Dallas Lukáš Fila.

Korben Dallas osvieži svoj koncertný program úplne novými skladbami. Doplní tak čerstvé single Kam ideme a Sen, ktoré predstavil počas vystúpenia na tohtoročnej Pohode. Fanúšikov poteší aj staršími piesňami. „Záleží nám na tom, aby sa aj ľudia, ktorí nás videli hrať spolu so Zrní minulý rok, alebo v lete na festivaloch, mohli tešiť na niečo úplne nové a oplatilo sa im prísť,“ vraví frontman Juraj Benetin.

Kapela plánuje do jesenného turné vstúpiť s novým albumom Korben Dallas Symphony s aranžmánmi Slava Soloviča. „Dúfame, že na koncertoch už budeme môcť ponúknuť hotový album," hovorí bubeník Korben Dallas Ozo Guttler a dodáva, že je to síce ambiciózny plán, ale zatiaľ sa skupine darí plniť termíny a nahrávanie je takmer ukončené.

Prvý koncert bude 22. októbra v Bratislave. Do konca mesiaca sa postupne kapely predstavia v Žiline, Banskej Bystrici, Prešove a v Košiciach. Termíny a miesta českých koncertov budú známe čoskoro.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #turné #Zrní #Korben Dallas #koncertná jeseň