Sofa Surfers vystúpia v Bratislave

Rakúska kapela Sofa Surfers vystúpi 10. decembra v bratislavskom Majestic Music Clube (MMC). "Na Slovensku sme už dlho neboli, takže sa veľmi tešíme, že sa tam opäť vrátime. Medzi slovenskými fanúšikmi máme dokonca pár takých skalných, ktorí cestujú pravidelne aj na naše koncerty do Rakúska," povedali hudobníci.

07.08.2015 06:58
small Sofa Surfers 2015 02 Foto:
Sofa Surfes v Bratislave predstavia aj skladby zo svojej pripravovanej novinky.
debata

Formácia plánuje predstaviť aj skladby z očakávaného albumu Scrambles, Anthems and Odysseys, ktorý by mal vyjsť 23. októbra. „Máme za sebou sedem mesiacov veľmi intenzívnej produkčnej práce. Snažili sme sa redefinovať náš vlastný štýl a priniesť niečo nové. S výsledkom sme naozaj spokojní. Myslíme si, že toto bude náš najlepší album. Náš spevák Mani Obeya odviedol skvelú prácu, ako vždy. Okrem toho máme v dvoch skladbách špeciálnu hostku – Soulcat E-Phife, hip-hopovú, soulovú umelkyňu pôvodom z Dominikánskej republiky, žijúcu vo Viedni,“ uviedli Sofa Surfers.

V rámci podujatia sa v Bratislave predstavia aj slovenskí Fallgrapp. „O Fallgrapp sme sa dopočuli už dávnejšie, ale až teraz sme si pozreli ich novšie videoklipy. Sú výborní, páčia sa nám. Najviac nás zaujali Vlasy – skvelá skladba s výborným videoklipom,“ vyhlásili Sofa Surfers, ktorých tvorbu predstavil skupine Fallgrapp Jimmy Pé. „Chalanov sme nepoznali, prvýkrát nás s ich tvorbou oboznámil Jimmy Pé. Je to veľmi príjemná záležitosť. Určite odporúčame všetkým a hlavne prísť si to vypočuť naživo,“ prezradili Slováci.

Fallgrapp chcú predstaviť aj piesne, ktoré sa nenachádzajú na ich debutovom albume Rieka (2014). „Koľko ich bude, to sa sami necháme prekvapiť. Podľa toho, ako veľmi budeme cvičiť. Medzitým však na jeseň vyjde jeden skvelý remix, ktorý sme robili pre Janku Kirschner. Na to sa veľmi tešíme,“ uzavreli.

Kapela Sofa Surfers, v ktorej pôsobia aj Markus Kienzl, Wolfgang Frisch a Michael Holzgruber, vydala debutový album Transit v roku 1997. Odvtedy ponúkli ďalších sedem nahrávok. Podieľali sa aj na niekoľkých soundtrackoch, zatiaľ naposledy prispeli hudbou do filmu Focus (2015).

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #Fallgrapp #Juraj Líška #Sofa Surfers #Majestic Music Club