Tata Bojs s novým albumom stavajú na 80. roky

Dlhší čas bolo okolo nich ticho. Česká kapela Tata Bojs je v týchto dňoch zatvorená v štúdiu a dokončuje ďalší štúdiový album. Malú ochutnávku z neho by mohol priniesť už ich piatkový koncert na festivale Grape, ktorý sa koná 14. - 15. augusta na piešťanskom letisku.

10.08.2015 12:45
Tata Bojs foto Polaroid Love 2x Foto:
Tata Bojs vystúpia už v piatok na festivale Grape.
debata

„V tejto chvíli je hotová približne polovica albumu. Máme veľa ,demáčov' a nápadov na pár taktov. Teraz je potrebné vybrať to najlepšie, takže čoskoro si otvoríme fľašku, budeme počúvať, vyzobávať oriešky a najzaujímavejšie nápady,“ hovorí spevák a bubeník Milan Cais, ktorý mal začiatkom roka plno práce, keďže písal hudbu pre česko-slovenskú bábkovú rozprávku Malý pán (2015), aj preto prvotné prípravy nahrávky mali v rukách zostávajúci členovia kapely Marek Mardoša Huňát, Vladimír Bár a Dušan Neuwert.

Novinka Tata Bojs by mala vyjsť začiatkom septembra. Zvukovo sa zameriava na osemdesiate roky. "Zatiaľ je to skôr v našich hlavách, ale zhodli sme sa, že viac ako gitarový blázinec by sa nám páčil electro sound 80. rokov zachytený pohľadom súčasnosti,“ vysvetľuje Cais.

Basgitarista Mardoša napriek celkom jasne vytýčeným plánom tvrdí, že to všetko môže dopadnúť ešte celkom inak, a hoci sledujú aktuálne hudobné trendy, rozhodujúce pre nich nie sú. „Hovorí sa, že revival osemdesiatych trval dlhšie, ako celé osemdesiate roky. Možno by sme to mohli dotiahnuť ešte ďalej – urobiť revival tohto revivalu. Ale kto tuší, ako platňa nakoniec bude znieť? Dnes je moderný ten, kto vie, ktorý z retro zvukov je práve v kurze. To však neriešime. Berieme si, odkiaľ chceme a používame spôsobom, akým chceme,“ uviedol Mardoša.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Grape #tata Bojs #pripravujú nový album #Milan Cais