Garbage vydajú reedíciu debutového albumu

Formácia predstaví svoj prvý počin na turné, v rámci ktorého sa zastaví aj v Európe.

04.09.2015 14:00
Garbage Foto: ,
Speváčka skupiny Garbage Shirley Manson počas koncertu v Ateliéri Babylon v Bratislave.
debata

Americko-škótska kapela Garbage vydá reedíciu debutového, eponymného albumu z roku 1995. Zremastrovaná novinka ponúkne okrem remixov aj doteraz nezverejnené verzie piesní z pôvodného albumu. Nahrávka vyjde začiatkom októbra v digitálnej forme a na CD, dvojvinyl sa dostane na trh 30. októbra. K dispozícii bude aj super deluxe edícia, ktorá vyjde na troch vinyloch. Fanúšikovia a fanúšičky si z novinky už môžu vypočuť pieseň Subhuman (Supersize Mix).

Kapela vyrazí v októbri na turné 20 Years Queer, počas ktorého plánuje predstaviť všetky piesne z prvého albumu. V Európe sa zastavia v Nemecku, Dánsku, Holandsku, Belgicku, Francúzsku, Rusku či vo Veľkej Británii.

Garbage vznikli v prvej polovici 90. rokov minulého storočia a na konte majú päť štúdiových nahrávok. Po spomínanom prvom albume nasledovali Version 2.0 (1998), Beautiful Garbage (2001), Bleed Like Me (2005) a Not Your Kind Of People (2012). Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako Only Happy When It Rains, Stupid Girl, Milk, I Think I'm Paranoid, Push It, Androgyny, Why Do You Love Me či The World Is Not Enough. Vyslúžili si sedem nominácií na Grammy, no ani jednu sa im nepodarilo premeniť na víťazstvo

debata chyba
Viac na túto tému: #album #reedícia #Garbage