A4 chystá koncertné hody. Prídu Silver M. Zion aj Animal Collective

Jesenné koncertné hody s hudobnými hosťami spoza veľkej mláky pripravil pre svojich návštevníkov bratislavský A4 - Nultý priestor.

05.10.2008 17:13
Kanadská kapela Silver M. Zion. Foto:
Kanadská kapela Silver M. Zion.
debata

Najprv tam v pondelok 13. októbra vystúpi kanadská kapela Silver Mt. Zion. V piatok 17. októbra privíta A4-ka americké trio Animal Collective. Obe skupiny prichádzajú na Slovensko po prvý raz a v alternatívnom priestore vystúpia, aj keď sú ich mená na hudobnej scéne dostatočne známe a na mnohých festivaloch ich uvádzajú ako hlavné hviezdy.

Kanadská kapela Silver Mount Zion – Londýn Scala 7. 4. 2008.

Na čele sedemčlenného montrealského elektroakustického bigbandu Silver Mt. Zion stojí Efrim Menuck, ktorý kedysi hrával v avantgardnom projekte Godspeed You! Black Emperor. Na ich koncertoch zaznievajú pomalé gitarové skladby, prechádzajúce do divokých riffov, v kombinácii so sláčikmi a viachlasmi.

Americká kapela Animal Collective: Chocolate Girl – Coachella 2008.

Osem albumov za osem rokov – to je krátka história mladého amerického tria Animal Collective. Kapela si na svoju slovenskú premiéru privezie aj predskokana z vydavateľstva Paw Tracks, ktoré kedysi zakladali. Oni sami svoj najnovší album Strawberry Jam vydali v Domine, kde sa ocitli v spoločnosti známych kapiel ako sú Franz Ferdinand alebo Arctic Monkeys.

debata chyba