Blunt spáva mesiace v autobusoch, túžil sa prejsť po Bratislave

Britský spevák James Blunt žije od januára v autobuse. Odkedy sa začalo turné All The Lost Souls, precestoval v ňom celý svet a z miesta na miesto sa presúva cez noc. "Je to ako ísť na 14-mesačnú stanovačku," vysvetlil v rozhovore Blunt.

26.10.2008 22:09
James Blunt
Spevák James Blunt vystúpi 26. októbra 2008 na Slovensku.
debata

V každom  autobuse spí na malých posteliach dvanásť ľudí – členov kapely a technického personálu, ktorých považuje za svojich „blízkych priateľov“ a „blízku rodinu“. Aj vďaka tomu, dokážu neskôr na pódiu odovzdať všetku svoju vášeň a energiu. „Hráme hudbu a piesne o mojich životných skúsenostiach spôsobom, akým sa ľudia na ne dokážu napojiť. Na koncerty chodia tisícky ľudí z celého sveta a počúvajú. Nezáleží na tom, koľko majú rokov, akého pohlavia, rasy či náboženstva. Napájajú sa na človečej úrovni, čo je výnimočné,“ spresnil.

Aj keď v rámci turné navštívil mnoho miest, väčšinu si ich pre nahustené termíny koncertov nestihne pozrieť. Ako však dodal, až tak mu to nechýba. „Keď dorazíme, máme zvukovú skúšku, mňa čakajú ešte rozhovory a napokon koncert. Práve na ňom však prežívam skutočnú atmosféru mesta. Ľudia, ktorí prídu, donesú totiž so sebou svoj charakter aj energiu. To všetko z nich cítiť a práve to je to, čo robí turné zábavným,“ priznal Blunt.

Po sobotňajšom koncerte v Budapešti, pricestoval do Bratislavy ráno. Ako prezradil, dúfa, že sa mu po skončení rozhovorov pred koncertom v bratislavskej Incheba Expo Aréne podarí, aj keď iba na chvíľu, dostať sa do mesta. „Počul som, že je to nádherné mesto s úžasnou architektúrou. Rád by som sa tu poprechádzal aspoň pol hodinu,“ dodal Blunt, ktorého už v pondelok čaká koncert v Prahe.

debata chyba