Koncert U2 zrušili pre obavy o bezpečnosť

Nedeľňajší koncert írskej rockovej skupiny U2 vo švédskej metropole Štokholm zrušili po tom, ako bola polícia z bezpečnostných dôvodov nútená evakuovať krytý štadión Ericsson Globe, kde podujatie prebiehalo.

21.09.2015 16:15
U2, Bono Vox Foto: ,
Bono Vox, frontman írskej skupiny U2, počas koncertu v talianskom Turíne.
debata

Švédska polícia uviedla, že miesto museli evakuovať tesne po tom, ako doň prišli diváci. Dôvod polícia nespresnila, vyhlásila však, že začala vyšetrovanie ohľadom možného výskytu zbraní. K zatknutiam zatiaľ nedošlo.

Podľa internetovej stránky denníka The Irish Times štadión evakuovali po tom, ako sa tam objavil muž so zbraňou. Denník sa odvoláva na švédske médiá vrátane denníka Aftonbladet, ktorý napísal, že bezpečnostní pracovníci pri vstupe do tejto arény spozorovali muža so zbraňou.

Organizátori podujatia sa prostredníctvom oficiálnej webstránky skupiny divákom ospravedlnili za spôsobené nepríjemnosti, pričom uviedli, že bezpečnosť publika považujú za prioritu. Podujatie sa presunulo na utorok 22. septembra na rovnakom mieste a všetky nedeľňajšie vstupenky zostávajú v platnosti.

Skupina U2 práve absolvuje európsku časť svetového turné s názvom Innocence + Experience Tour na podporu svojho ostatného štúdiového albumu Songs of Innocence, ktorý vyšiel vlani v septembri.

debata chyba
Viac na túto tému: #U2 #Štokholm #zrušený koncert #Ericsson Globe