Hex a Družina vyrazia na turné

Slovenské kapely Hex a Družina vyrazia na Všetko najlepšie acoustic tour 2015. Koncertná šnúra sa začne 12. novembra v Spišskej Novej Vsi a posledné vystúpenie sa bude konať 10. decembra v Banskej Bystrici. Okrem toho sa formácie predstavia v Bratislave, Žiline, Trenčíne a Košiciach.

22.09.2015 05:09
hex Foto:
Kapela Hex vyráža na jesenné turné s Družinou.
debata

„Ideme na turné so skupinou Družina, ktorá hrá ľudové piesne upravené do modernej netradičnej podoby. Od nich si požičiame dve krásne vokalistky, ktoré budú s nami spievať celý koncert vokály. Niektoré piesne s nami bude hrať ich huslista a píšťalkár. Takže v istých momentoch by mohlo byť na pódiu naraz aj deväť hudobníkov. Na to sa tešíme, bude to naozaj veľké,“ uviedol spevák a gitarista kapely Hex Peter „Ďuďo“ Dudák. „Turné bude ‚Best Of‘ a v dosiaľ nevídanej podobe. Skupina Družina hrá takzvanú world music a ich akustický set krásne zapadá do nášho konceptu,“ dodal bubeník Tibor „Tybyke“ Szabados.

Družina, ktorá má na kotne napríklad známu skladbu Svieže rána, a Hex už začali s prípravami. „Sami sme zvedaví, čo z toho vyjde. Práve začíname spoločne nacvičovať úplne nový program. Už teraz je však isté, že Hex bude opäť znieť inak. Ideme do toho s ‚ľudovkármi‘, pretože sme to nikdy tak nehrali a veríme, že to ľudí môže zaujať. Minuloročné turné malo obrovský úspech, bolo vypredané a dúfam, že tento rok to bude podobné,“ vyhlásil basgitarista Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

Termíny Všetko najlepšie acoustic tour 2015:

12. novembra – Spišská Nová Ves, Kino Mier

19. novembra – Bratislava, Stará Tržnica

23. novembra – Žilina, Mestské Divadlo

25. novembra – Trenčín, Piano Club

3. decembra – Košice, Spoločenský Pavilón

10. decembra – Banská Bystrica, Aula Slovenskej Zdravotníckej Univerzity

debata chyba
Viac na túto tému: #turné #Hex #Družina #Všetko najlepšie acoustic tour 2015