Knechtová dokončila album, bude rockovejší

Slovenská speváčka Katarína Knechtová v nahrávacom štúdiu v Nouzove na Kladensku dokončila nakrúcanie svojho sólového albumu. Dvadsaťsedemročná klavíristka sa pri práci na cédečku Zodiak spojila so zahraničnými producentami.

18.11.2008 05:00
Katka Knechtová Foto: ,
Nový album Katky Knechtovej, ktorý speváčka nahráva neďaleko od Prahy, dostal názov Zodiak.
debata

Tento rok cez prázdniny opustila Knechtová skupinu Peha, pre ktorú zložila hity ako Za tebou alebo Spomaľ. „Pre mňa ako ženskú interpretku je odchod z kapely akýmsi skokom z útesu do úplne neznámych vôd, ale je to asi to najúprimnejšie, čo som dokázala zo seba dostať,“ povedala Knechtová.

Za hlavné príčiny odchodu od úspešnej kapely označila Knechtová únavu v boji proti mužskému egu ostávajúcich členov kapely. Rozhodnutie v nej vraj zrelo už dlhší čas, keď cítila, že sa nemá kam umelecky posunúť. „Boli sme unavení sami zo seba aj zo svojho úspechu,“ podotkla.

Knechtová v Nouzove na svojom albume, ktorý vyjde 1. decembra, pracovala s gitaristkou Charlotte Hatherley, členkou známej skupiny Ash, a bubeníkom Robom Ellisom. Na všetko dohliadal producent menom Head, ktorý spolupracoval s Massive Attack a na ponuku spolupráce so slovenskou speváčkou kývol po vypočutí si demonahrávok a pozretí si Jakubiskovho filmu Bathory. Pre neho Knechtová zložila skladbu Muoj Bože, ktorá sa stala jednou z najhranejších skladieb slovenského éteru.

V porovnaní so skladbami pre Pehu podľa slov autorky všetkých jedenásť piesní bude znieť rockovejšie. „Ale vzhľadom k tomu, že sú to moje skladby a môj spev, nie je možné asi očakávať niečo úplne iné,“ uviedla.

Prešovská rodáčka Knechtová začínala svoju muzikantskú kariéru v skupine IMT Smile, poprocková skupina Peha vznikla v roku 1997. Kapela debutovala v roku 1999 albumom Niečo sa chystá. O dva roky neskôr vydala druhý album Krajinou a v roku 2003 prišiel Experiment.

Knechtová sa v roku 2001 stala na Slovensku speváčkou roka a získala cenu Aurel. Veľký úspech zaznamenala v roku 2006 albumom Deň medzi nedeľou a pondelkom. Práve na tomto cédečku sa ocitli hity ako Za tebou alebo Spomaľ – jedna z najhranejších pesničiek roka 2007 na oboch stranách česko-slovenskej hranice.

Speváčka Katka Knechtová nafotila k novému...
Tomu sa povie military style - speváčka Katka...
+9Katka Knechtová na fotke k debutovému albumu...
debata chyba