Hexáci sa dali na filmovú hudbu, majú nový singel aj klip

Kapela Hex skomponovala titulnú pieseň k novej česko-slovenskej čiernej komédii "Wilsonov".

30.09.2015 16:00
hex Foto:
Kapela Hex nakrúcala klip k singlu "Wilson City".
debata

Singel „Wilson City“ je vlastne o Bratislave, ktorá sa po 1. svetovej vojne mohla stať súčasťou USA a mesto v tom čase reálne nazývali podľa vtedajšieho amerického prezidenta Woodrowa Wilsona.   „Koncom leta nás oslovil hudobný skladateľ Michal Novinski, či by sme nechceli spraviť pieseň k tomuto filmu. Film poetikou nadväzuje napríklad na slávnu snímku "Adela ešte nevečeřela“. Páčilo sa nám to a keďže Fefe mal rozrobenú staršiu pieseň o Bratislave, rozhodli sme sa, že to skúsime,“ vys­vetľuje skladateľ, spevák a gitarista skupiny HEX Peter "Ďuďo“ Dudák.

  "Základ tej pesničky som mal hotový už pred šiestimi rokmi. Keď prišla ponuka napísať pieseň k filmu, tak sme  vedeli, že máme na čom stavať,“dopĺňa M­artin "Fefe“ Žúži.   Nový singel dostal aj filmovú podobu. HEXáci nakrúcali videoklip v uličkách Starého Mesta, v reáliách súčasnej Bratislavy. Ale aj na miestach, ktoré tam stáli aj pred sto rokmi, v čase wilsonovského filmového príbehu. Réžiu klipu si zobral na starosť režisér Juraj Krasnohorský.  

"Presúvali sme sa červeným retroautíčkom okolo Dómu sv. Martina, po Klariskej, Uršulínskej a okolo starej budovy Slovenského národného divadla na Hviezdoslavovom námestí. Časť klipu sa nakrúcala na opačnom brehu Dunaja, na Tyršovom nábreží. Je tam aj taký fórik – pohľad na Bratislavu cez filmové plátno a my stojíme pred tým plátnom,“ približuje bubeník HEXu Tibor "Tybyke“ Szabados.    

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hex #Wilsonov City