Objav roka 2008: Adam Ďurica dostal viac hlasov ako Jožo Ráž

Na hudobnej scéne už funguje niekoľko rokov, momentálne pracuje na druhom albume. V ankete Slávik 2008 speváka Adama Ďuricu "objavili" až teraz.

30.11.2008 10:48
Adam Ďurica Foto:
Objavom roka sa stal Adam Ďurica.
debata

„Veľmi ma teší, že som v ankete takto zabodoval. Objav roka je cena, ktorú môže každý z nás hudobníkov získať len raz. Mne sa to podarilo a verím, že odteraz bude moja kariéra pokračovať míľovými krokmi vpred,“ skonštatoval mladý spevák.

O tom, že jeho sen by sa mohol vyplniť, svedčí aj pozícia v celkovom rebríčku. Hoci sa Ďurica nedostal do päťky nominovaných, v celkovom poradí skončil na siedmom mieste – dokonca aj nad lídrom Elánu – Jožom Rážom. „Fíha, tak to som ani nevedel,“ reagoval nadšene na otázku, či ho to teší.

Momentálne Ďurica pracuje na druhom hudobnom projekte. Chuťovku v podobe štyroch skladieb však nájdu jeho fanúšikovia už teraz na nosiči Mladá vlna. „Cédečko si vyžaduje stále viac času, ale snáď už čoskoro bude hotové. Našťastie vyšla kompilácia mladých hudobníkov a ich tvorby na cédečku Mladá vlna. Tam nájdu fanúšikovia singel Bez servítky aj tri ďalšie moje skladby,“ neváhal si urobiť malú reklamu Ďurica.

A koho Objav roka tento rok „objavil“ vo vlastnom hudobnom svete? „Pre mňa je to zo Slovenska stále kapela Komajota,“ zhodnotil svojich kolegov, ktorí si sošku Objav roka zo Slávika odniesli minulý rok. „A tiež som sa vrhol na starších černošských pánov. Ray Charles – to je teraz môj hrdina,“ doplnil mladý spevák.

Zľava: Zdenka Predná, Zuzana Smatanová a Katka...
Spevák Miroslav Žbirka a jeho manželka Katka.
+22Víťazka tretej Superstar Vierka Berkyová.
debata chyba