No Name medzi seba ženu nepustí, Ewa Farna bola výnimkou

Známa chlapčenská kapela No Name medzi seba ženu nepustí. Sobotné vystúpenie s mladou českou speváčkou Ewou Farnou na odovzdávaní cien Slávik bolo podľa lídra kapely Igora Timka len spestrením. No Name sa v ankete Slávik vrátila medzi tri najpopulárnejšie slovenské skupiny, keď získala svojho šiesteho Slávika.

01.12.2008 05:00
No Name a Ewa Farna Foto:
Skupina No Name so speváčkou Ewou Farnou.
debata

„Ženu v kapele mať nie je šťastné. Vždycky, keď žena došla do kapely, sa rozpadla, či to bol Beatles alebo niečo iné,“ tvrdil Timko, ktorý No Name tvorí so svojimi troma bratmi a ďalšími dvoma hudobníkmi. Spoluprácu s Farnou, ktorú na jeseň vzali aj na svoje turné, si však pochvaľoval. „My sme videli Ewu hrať na nejakých koncertoch a mala výborný ťah na bránku a dobrú kapelu,“ poznamenal. Podľa neho im 15-ročná speváčka, ktorú považuje za veľký talent, priniesla nielen omladenie, ale aj iskru.

Dúfajú, že oni jej naopak trochu pomohli k popularite na Slovensku. „Nám dal šancu niekedy Elán, potom Lucie, tak my dáme šancu iným Čechom na Slovensku, Slovákom v Čechách, prečo nie?“ povedal Timko. S Farnou na Slávikoch zaspievali svoj hit Prvá, ďalší duet však neplánujú. Timko poznamenal, že ani do kina sa nechodí dva razy na jeden film.

Farna sprevádzala No Name na slovenskej časti ich štvrtého veľkého turné za posledných osem rokov. Šnúra 19 koncertov, ktorú kapela odštartovala v polovici októbra v Trenčíne, sa skončila pred pár dňami v Prahe. Práve z českých rádií v poslednom čase pesničky od No Name počuť asi častejšie ako zo slovenských. „Je tam aj raz toľko rádií, Čechov je raz toľko, to je dôvod, prečo tam hráme viacej,“ tvrdil Timko.

Na Slovensku sa No Name, ktoré funguje už viac ako desať rokov, vrátilo medzi najpopulárnejších interpretov po dvoch rokoch. Kapelou roka sa však už po tretí raz za sebou stal Desmod, ktorého aktuálny singel Vyrobená pre mňa vládne slovenským hitparádam a ich Lavíny poslucháči v ankete označili za Hit roka. No Name pred niekoľkými týždňami poslali do rádií pesničku Duša a ja. Tá sa medzi najhranejšie hity v rádiách nedostala, bodovala však v televíznych hitparádach.

„My sa staráme o seba, či sme populárni, či sme aktuálni, či máme dostatok hlasov. Či je Desmod hore alebo Peťo Cmorik, je to odraz aktuálnej doby,“ povedal Timko, líder kapely, ktorá sa v minulosti neúspešne pokúšala vziať titul najpopulárnejšej kapely Elánu. „Dva roky sme neboli v prvej trojke, návrat je geniálna vec. Keď nedáš pauzu, nemáš sa kam vrátiť,“ tvrdil Timko. Kapelu fanúšikovia podporili aj po tom, čo tento rok vydali svoj nový album V rovnováhe.

debata chyba