Müller so Šebanom oslávia nadčasovosť Filipovej hudby

Keď sa koncom minulého roka objavili Richard Müller a Andrej Šeban po rokoch opäť na jednom pódiu, Müller vtedy naznačil, že by rád so Šebanom niečo v budúcnosti vytvoril, a hoci upozornil publikum, aby ho nebralo za slovo, ich spolupráca na seba nedala dlho čakať. Už dnes spolu vyrážajú na turné s názvom 15 rokov bez Filipa po pätnástich slovenských mestách.

10.10.2015 16:05
spevak richard muller, andrej Šeban Foto: ,
Andrej Šeban a Richard Müller odštartujú dnes vo Zvolene spoločné turné.
debata

"Uvedomil som si, že si chcem uctiť tohto úžasného človeka a našu spoločnú tvorbu tým, že spolu s Andrejom Šebanom a s kapelou urobíme turné. Nebude to však patetická spomienka, ale oslava nadčasovej hudby, ktorú Jaro vytvoril,“ povedal Richard Müller. Jeho nápad sa stretol s pozitívnym ohlasom aj zo strany fanúšikov. Koncerty vo Zvolene, v Prievidzi, Banskej Bystrici, Lučenci, Žiline, Poprade a v Piešťanoch už hlásia beznádejne vypredané, niektorým ďalším koncertom zase zostávajú posledné voľné miesta.

Filip s Müllerom tvorili harmonickú tvorivú dvojicu, čo sa napokon odzrkadlilo v samotných pesničkách a mnohé z nich sa stali hitmi ako Cigaretka na dva ťahy, Milovanie v daždi či Spočítaj ma. Gitarista Andrej Šeban počul ich spoločné prvotiny ako prvý a neskrýva radosť, že si ich bude môcť spolu s Müllerom zahrať. „Repertoár skladieb predvedieme v novom šate. Bude to krásny komorný večer plný príhod spojených s Jarom Filipom. Prirodzene a vtipne, lebo on bol taký človek, s ním sa vážne ani nedalo,“ dodal Müller.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #turné #Andrej Šeban #Richard Müller #Jaro Filip #15 rokov bez Filipa