Katka Koščová začala koncertnú šnúru. Vypredala prešovské divadlo

Katka Koščová zaspievala v utorok pred vypredaným hľadiskom historickej budovy Divadla Jonáša Záborského v Prešove. Koncert bol prvým z deviatich, ktoré ju i kapelu čakajú v rámci októbrového turné Na šnúre a vyše deväťdesiat minút hudby publikum odmenilo nadšeným standing ovation.

09.10.2015 16:12
Katarína Koščová Foto:
Katka Koščová a klavirista Daniel Špiner počas prešovského koncertu.
debata

„Hralo sa nám výborne. O to viac, že sme boli v takomto nádhernom a dôstojnom priestore. Som prekvapená, ako vrúcne nás tu publikum vždy príjme a mám obrovskú radosť z toho, že sme mali plno aj napriek tomu, že tu hrávame pomerne často,“ povedala speváčka.

Koščová spolu s klaviristom Danielom Špinerom na turné spojili sily s harfistom Michalom Matejčíkom a na vybraných koncertoch aj huslistom Stanom Palúchom. Spolu takto odohrajú ešte sedem koncertov:

Koncerty na turné Katky Koščovej
10.10. o 16:00 Piešťany, Kúpeľný ostrov, Svetový deň reumatizmu
11.10. o 19:00 Martin, Mestská scéna
12.10. o 19:00 Banská Bystrica, Klub HaD
13.10. o 19:00 Nitra, Synagóga
14.10. o 20:45 Bratislava, Stará tržnica, Rozvojový deň MVRO
15.10. o 19:00 Břeclav, Synagóga (bez Stana Palúcha)
16.10. o 20:00 Nové Mesto nad Váhom, Blue Note

Počas koncertu si Katka dala na ruku bielu stužku ako výraz podpory pre Bábkové divadlo na Rázcestí a Divadlo Štúdio tanca v Banskej Bystrici, ktorým župan Marian Kotleba nepodpísal už schválené dotácie na ich projekty. „To, čo sa udialo v Banskej Bystrici je nepochopiteľné a veľmi nebezpečné. Už sme žili v dobe, kde sa cenzurovali názory, zakazovali sa umelecké aktivity, ktoré neboli „vhodné“. Žijeme v demokratickej krajine a to, čo urobil župan banskobystrickeho kraja patrí k prejavom totalitných režimov.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Katka Koščová