Najhranejšia pieseň Vianoc je Last Christmas od Wham!

Pesnička Last Christmas, ktorú v roku 1984 nahralo duo Wham!, je najhranejším vianočným hitom vo Veľkej Británii za posledných päť rokov. Vyplýva to z údajov britského autorského zväzu, ktorý vyberá za hudobníkob tantiémy za verejne prevádzkované hudobné diela.

24.12.2008 11:17
George Michael Foto: ,
Spevák George Michael naspieval najhranejší hit Vianoc.
debata

Tesne na druhom mieste sa umiestnila tiež pesnička z roku 1984 – Do they know it´s Christmas?, ktorou sa Bob Geldof snažil vzbudiť záujem verejnosti o hladomor v Etiópii. Nahralo ju viac ako 2O vtedajších hviezd – od Phila Collinsa cez Bona až po Boya Georga.

Tretia je Fairytale of New York, ktorú so skupinou The Pogues naspievala speváčka Kirsty MacColl. Za ňou nasleduje All i want for Christmas is you od Mariah Carey a Santa Claus is comin´ to town v podaní Bruca Springsteena.

Niektoré pesničky sa však hrajú tak často, že môžu ísť na nervy. Začiatkom decembra tak hotel Holiday Inn v londýnskom Kensingtone rozhodol, že už nebude hrať vo svojich priestoroch práve pesničku Slade Merry Christmas Everybody.

„Chceme, aby sa hostia u nás cítili príjemne. Keď bolo jasné, že hit od Slade nevyhovuje toľkým našim hosťom, tak sme ju pred Vianocami stiahli z repertoáru,“ povedala hovorkyňa hotela.

debata chyba