Čisté Tvary vydávajú album Zem nás chce čistých

Novinka ponúkne 11 skladieb vrátane singlov Prach prikryl nás, Dýchať síru a Plankton.

14.10.2015 07:00
Čisté Tvary Foto:
Kapela Čisté Tvary.
debata

Slovenská kapela Čisté Tvary dnes vydáva nový album s názvom Zem nás chce čistých. Novinka, ktorá vychádza po siedmich rokoch od zatiaľ posledného počinu Rita von Anarchia, ponúkne 11 skladieb vrátane už zverejnených singlov Prach prikryl nás, Dýchať síru a Plankton. O mix a mastering štúdiovky sa postaral Scott Hull, ktorý spolupracoval s hudobníkmi ako Sting, Bob Dylan, Lou Reed, či Herbie Hancock. Produkciu mal na starosti basgitarista formácie Oskar Rózsa.

„Celý proces nahrávania bol krásny, ale komplikovaný. Pri kolektívnej práci, ktorou je nesporne aj práca v kapele, je to o istom pocite súdržnosti, vzájomnosti. Pre mňa bolo toto nahrávanie zvláštnou meditáciou. Veľmi veľa ma naučilo. Hlavne o sebe samom,“ povedal o práci na novinke líder kapely Juraj Péč. „Niekedy sa to zdalo naozaj nekonečné, akoby sa cieľ pomaly rozplýval v hmle, ale túžba dokončiť tretí album sa ukázala silnejšia, než čokoľvek čo mu stálo v ceste. Takže taký album Zem nás chce čistých je: pevný, vášnivý, nekompromisný, nesmrteľný,” dodal bubeník Matej Pliešovský.

Štúdiovku kapela ponúkne aj na platni. “Scott Hull album mastroval aj exkluzívne pre vinyl. Ten je vyrobený pomerne komplikovanou metódou, ktorá je v súčasnosti už v celku zriedkavá, ale zaručuje absolútne najkvalitnejší zvukový záznam ku akému sa dá dopracovať. Pre audiofilov to bude skutočná lahôdka,“ priblížil Pliešovský, ktorý so svojimi kolegami plánuje novinku predstaviť na turné. Šnúru odštartujú 15. októbra v Košiciach a neskôr vystúpia aj v Prešove, Martine a Bratislave. V hlavnom meste Slovenska kapela plánuje štúdiovku aj pokrstiť.

Turné Čisté Tvary 2015:

  • 15. októbra – Košice, Tabačka Kulturfabrik
  • 16. októbra – Prešov, Christiania
  • 23. októbra – Martin, Barmuseum
  • 24. októbra – Bratislava, Klub LOFT!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #album #Čisté Tvary