Labutie jazero na ľade: Bude to strhujúca šou

Len pár dní zostáva do vystúpenia Petrohradského štátneho ľadového baletu v Bratislave a v Košiciach. Po úspešnom svetovom turné s predstavením Luskáčik prichádza Petrohradský štátny ľadový balet s fascinujúcim Labutím jazerom.

16.01.2009 15:54
Labutie jazero na ľade
Labutie jazero na ľade
debata

Vidieť tento hudobný skvost v prevedení svetoznámeho Petrohradského štátneho ľadového baletu je záležitosť výnimočná. Baletné teleso z Petrohradu sa predstaví 20. januára v Košiciach v Steel Aréne a 21. januára v Bratislave v ŠH na Pasienkoch, aby slovenskému publiku predstavili netradičný balet na ľade.

Organizátori dvoch predstavení v Bratislave a v Košiciach majú v týchto dňoch plné ruky práce. Ruský baletný súbor požaduje tri tony ľadu na každé predstavenie, pričom dokonalá ľadová plocha má byť pripravená už deň vopred.

Deviati technici a traja špecialisti na ľadovú plochu pripravia slovenským divákom dokonalú pastvu pre oči: ľad ako zrkadlo, špecialné svetelné efekty, krásne kreslené kulisy. Na Slovensko príde 36– členný baletný súbor a 4 kostymérky.

Jedinečnosť baletu na ľade dotvárajú úžasné kostýmy, ktoré budu pripravovať kostymérky spolu s dvoma slovenskými asistenkami na žehlenie. Celý deň totiž trvá, kým sa pripravia kostými do želaného stavu. Ruskí baletní umelci sú absolútni perfekcionalisti a kým neodvedú perfektné vystúpenie ničím iným sa nechcú zaoberať.

Na minuloročnom predstavení Luskáčik odpovedali na pozvanie organizátora na občerstvenie slovami: „Neprišli sme jesť, ale pracovať a odviesť strhujúci balet na ľade.“

debata chyba