Gott zrejme zostáva v nemocnici, jeho zdravie sledujú aj zahraničné médiá

Spevák Karel Gott pravdepodobne zostáva hospitalizovaný v pražskom Inštitúte klinickej a experimentálnej medicíny (IKEM).

28.10.2015 14:58
KONCERT: Karel Gott - TURNÉ 2012 Foto:
Český spevák Karel Gott počas koncertu v Bratislave.
debata (1)

Spevákova hovorkyňa Aneta Stolzová sa nechce k jeho zdravotnému stavu vyjadrovať. Gottovu hospitalizáciu si všímajú nielen české a slovenské médiá, pozornosť jej venujú aj nemecké či rakúske weby.

Sedemdesiatšes­ťročný Gott mal v lete problémy so srdcovou arytmiou. Podľa serveru Blesk.cz spevák v noci na stredu podstúpil operáciu srdca. Gottov facebookový profil obsahuje žiadosť o rešpektovanie súkromia.

Kvôli zdravotným problémom Gott v utorok nevystúpil v Brne na koncerte Evy Pilarovej, ktorá v rodnom meste oslávila 55 rokov na scéne. Podľa internetových stránok karelgott.com sa spevák neobjaví ani na štvrtkovom obdobnom koncerte Pilarovej v pražskej Lucerne a zrušil tiež nedeľný koncert v Nymburku. Vystúpenie na Svätomartinskom plese na zámku Valtice 14. novembra podľa webu zatiaľ zrušené nebolo.

Správy o Gottovej hospitalizácii a o rušení koncertov sa dostali medzi najsledovanejšie správy na nemeckej verzii portálu Google News a spevákovmu zdravotnému stavu sa venujú všetky hlavné spravodajské servery. Gott je v Nemecku stále veľmi populárny, medzi nemeckými fanúšikmi sa teší prezývke Zlatý hlas z Prahy.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #hospitalizácia #Karel Gott #IKEM