José Carreras vystúpi v decembri na Slovensku

Španielsky tenorista José Carreras vystúpi 8. decembra 2016 v Bratislave. Spevák sa zastaví na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v rámci turné A Life in Music.

03.11.2015 05:18
José Carreras Foto:
Tenorista José Carreras.
debata

Fanúšikovia sa môžu tešiť na skladby z obdobia Belle Époque, zaznejú aj motívy z opier, operiet či muzikálov. „Sú to piesne, ktoré ma dojmú, kedykoľvek ich počujem a ktoré ma vždy nadchnú. Vášeň a emócie, pocity z hĺbky môjho srdca a duše, je v nich presne to, čo sa v týchto skladbách snažím vyjadriť prostredníctvom svojho hlasu,“ uviedol Carreras, ktorého bude sprevádzať orchester pod taktovkou Davida Giméneza. Vstupenky na podujatie sa dostanú do predaja v stredu 4. novembra.

José Carreras, celým menom Josep Maria Carreras i Coll, začínal ako tenorista v opere Norma. Následne si zaspieval po boku sopranistky Montserrat Caballé v Donizettiho opere Lucrezia Borgia. V roku 1987 mu diagnostikovali akútnu leukémiu, o rok neskôr založil José Carreras Leukaemia Foundation. V roku 1995 vyšiel v českom preklade jeho životopis Zpívat srdcem. Spolu s Plácidom Domingom a Lucianom Pavarottim pôsobil v skupine The Three Tenors.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #koncert #december #josé Carreras #A Life in Music