Alla Pugačevová má 60 rokov, oslavuje koncertom

Je najžiarivejšou hviezdou a legendou ruskej populárnej hudby. Toto postavenie si vydobyla v časoch Sovietskeho zväzu, na vrchol režimovej popkultúry sa vyšvihla v roku 1975. Bodovala s pesničkami Milión červených ruží, Harlekýn či Králi nemôžu všetko. A 15. apríla má Alla Pugačevová 60 rokov.

15.04.2009 07:00
debata

Už začiatkom marca tohto roka oznámila ukončenie kariéry. „Zdravie a predovšetkým srdce mi akosi neslúži. Cestovanie po koncertoch už nie je pre mňa. A navyše po operáciách sa mi zmenil hlas. Už mi nedovolí intonovať a vyjadrovať emócie tak, ako by som chcela,“ vyznala sa speváčka na tlačovej konferencii.

V deň svojich 60.¤narodenín uvádza Alla Pugačevová koncert v hale Rossija v moskovských Lužnikách. „Na tomto koncerte si naplním všetky sny. Vždy som napríklad snívala, že si zaspievam so Sofiou Rotaru. Tak to spravím. A viem, že sa pripravuje neuveriteľné prekvapenie,“ uviedla Pugačevová.

Zároveň speváčka vyráža na rozlúčkové koncertné turné po Rusku a bývalých krajinách Sovietskeho zväzu. „Nejdem na rozlúčku pobozkať javiská. Len uzatváram svoju koncertnú kariéru speváčky,“ povedala o šnúre s názvom Od apríla do apríla na spomínanej tlačovej konferencii.

Spolu vydala vyše štyridsať albumov, množstvo singlov, hrala vo viacerých filmoch. A národnou umelkyňou Sovietskeho zväzu sa stala v roku 1991.

Nepreslávila sa však len spevom. Rovnakou energiou, aká sa valila z jej hlasu, pulzoval aj súkromný život. Alla Pugačevová sa vydala aj rozviedla štyri razy. Naposledy si zobrala muža o niekoľko rokov mladšieho. A vydávala sa, keď už bola starou mamou.

debata chyba