Johnny Hallyday zahajuje svoje posledné turné

Francúzska rocková hviezda Johnny Hallyday zaháji v piatok 8. mája v Saint-Etienne turné, o ktorom tvrdí, že bude jeho posledným. O desať dní neskôr sa predstaví na festivale v Cannes v úlohe starého gangstera vo filme vengeance (Pomsta) hongkongského režiséra Johnnieho Toa.

08.05.2009 11:00
Johnny Hallyday Vengeance Foto:
Johnny Hallyday vo filme Vengeance.
debata

Posledné turné vraj neznamená posledné zbohom: Hallyday, ktorý 15. júna oslávi 66 rokov, bude ďalej nahrávať albumy a nevylučuje, že sa jedného dňa vráti na scénu. Prehlasuje však, že chce skoncovať s potulným životom na turné.

„Po tejto šnúre nechám uplynúť niekoľko rokov, než sa vrátim na scénu. Zbožňujem spev, unavuje ma však spať každú noc v inom hoteli, som týmto životom presýtený,“ zdôverila sa rocková hviezda denníku Le Parisien.

17. mája zamieri spevák do Cannes, kde premietnu film Vengeance. V ňom si zahral starého francúzskeho zabijaka, ktorý prichádza do Hongkongu, aby pomstil svoju rodinu.

Johnny Hallyday, ktorého vystúpenia počas jeho kariéry navštívilo 26 miliónov divákov, bol naposledy na turné na prelome rokov 2006 a 2007. Svoj posledný album vydal vlani v októbri a vyslúžil si zaň priaznivé recenzie. Pri príležitosti spevákovho posledného turné vydá francúzska pošta známky s jeho portrétom.

debata chyba